טארט פטל אדום עם בצק שקדים פריך
טארט פטל חלומי מבצק פריך - קינוח קיצי נהדר לאירוח או סתם להתפנק. מתכון המתאים למומחים באפייה. את הטארט ניתן להכין עם תותים, פטל אדום או פטל שחור (ניתן גם לשלב).
מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).
מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.
מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.
בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות
מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.
להכנת המתכון יש צורך מוקדם באפייה, הרבה סבלנות ואהבה.
הכינו מראש שעועית יבשה שתשמש כמשקולת לבצק הפריך.
Ingredients
Directions
מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).
מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.
מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.
בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות
מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.