FoodisGood

טארט פטל אדום עם בצק שקדים פריך

AuthorfoodisgoodCategoryDifficultyAdvanced

טארט פטל חלומי מבצק פריך - קינוח קיצי נהדר לאירוח או סתם להתפנק. מתכון המתאים למומחים באפייה. את הטארט ניתן להכין עם תותים, פטל אדום או פטל שחור (ניתן גם לשלב).

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr 10 mins
לבצק שקדים
 200 גרם קמח מנופה
 175 גרם שקדים טחונים
 175 גרם אבקת סוכר
 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
 1 חלמון מביצה
למילוי
 200 מ"ל קרם פרש
 85 גרם אבקת סוכר
 1/2 כפית תמצית וניל
 מיץ וגרידה מחצי לימון
לקישוט
 700 גרם פטל אדום / שחור
לזיגוג
 5 כפות ריבת פטל
הכנת בצק שקדים
1

מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.

2

הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).

3

מחממים תנור ל-190 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את תבנית הטארר למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכי לאפות למשך 10 דקות

4

מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.

הכנת המילוי
5

מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.

6

בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות

7

מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.

להכנת המתכון יש צורך מוקדם באפייה, הרבה סבלנות ואהבה.
הכינו מראש שעועית יבשה שתשמש כמשקולת לבצק הפריך.

Ingredients

לבצק שקדים
 200 גרם קמח מנופה
 175 גרם שקדים טחונים
 175 גרם אבקת סוכר
 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
 1 חלמון מביצה
למילוי
 200 מ"ל קרם פרש
 85 גרם אבקת סוכר
 1/2 כפית תמצית וניל
 מיץ וגרידה מחצי לימון
לקישוט
 700 גרם פטל אדום / שחור
לזיגוג
 5 כפות ריבת פטל

Directions

הכנת בצק שקדים
1

מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד החלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את החלמון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.

2

הבצק יהיה רק מידי בכדי לרדד, לכן, לוחצים אותו באופן שווה לתבנית הטארט (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות. מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת).

3

מחממים תנור ל-190 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את תבנית הטארר למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכי לאפות למשך 10 דקות

4

מניחים את הבצק לצינון ומפרידים אותו בזהירות מהתבנית.

הכנת המילוי
5

מקציפים קרם פרש יחד עם סוכר וניל, מיץ וגרידת לימון ומורחים את המלית על חלקו התחתון של הטארט. על גבי המלית מסדרים בזהירות פטל אדום בסידור מעגלי.

6

בינתיים, מחממים את ריבת הפטל במיקרוגל עד שהיא מבעבעת, מוציאים מהמיקרוגל ומעבירים לקערה (רצוי דרך מסננת). בעזרת מברשת מורחים את זיגוג הריבה על הטארט ומניחים לצינון למשך 5 דקות

7

מגישים פרוסת טארט לצד גלידת וניל מעננת.

Notes

טארט פטל אדום עם בצק שקדים פריך

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן