קונוסים (טילונים) מבצק עלים במילוי קצפת
המתכון של רוחמה חנניה מהצרי לקינוח מרשים באמת - קונוסים מבצק עלים ממולאים בקצפת. את המתכון ניתן להכין בגרסה פרווה או חלבית. מעולה לאירוח ולאירועים שמחים - בתאבון.
את בצק העלים מפשירים ופותחים על משטח עבודה, עדיף על נייר אפיה.
חותכים את בצק העלים לרצועות צרות ומגלגלים כל רצועה על גבי קונות מיוחד לאפיה.
מסדרים את הקונוסים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומקררים את הקונוסים.
בינתיים מכינים קצפת: מקציפים יחדיו מיכל שמנת מתוקה (או למילוי פרווה שמנת צמחית) עם שקית פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים שקית זילוף.
משחררים את הקונוסים המוכנים מכלי המתכת ובתוך כל קונוס מזלפים בעדינות קצפת.
מסדרים בערימה יפה, בוזקים אבקת סוכר ונהנים.
Ingredients
Directions
את בצק העלים מפשירים ופותחים על משטח עבודה, עדיף על נייר אפיה.
חותכים את בצק העלים לרצועות צרות ומגלגלים כל רצועה על גבי קונות מיוחד לאפיה.
מסדרים את הקונוסים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומקררים את הקונוסים.
בינתיים מכינים קצפת: מקציפים יחדיו מיכל שמנת מתוקה (או למילוי פרווה שמנת צמחית) עם שקית פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים שקית זילוף.
משחררים את הקונוסים המוכנים מכלי המתכת ובתוך כל קונוס מזלפים בעדינות קצפת.
מסדרים בערימה יפה, בוזקים אבקת סוכר ונהנים.