עוגיות שבלול שחור לבן (ספירלה)
עוגיות שבלולים מבצק פריך הן עוגיות פשוטות בטעמן אבל ילדים אוהבים אותן במיוחד בגלל המראה המיוחד והכייפי שלהן. בגלל שהעוגיות פשוטות אני מוסיפה לבצק קוקוס וכך מתקבל טעם מיוחד יותר שיתאים גם למבוגרים ליד הקפה.
מערבבים בקערה קמח וסוכר ומניחים בצד.
בקערת מיקסר מערבבים ביצים וקוביות חמאה קרה למשך 30 שניות. מנפים פנימה את קערת הקמח תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. חלק 1 מחזירים לקערת המיקסר ולו מוסיפים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה את הקקאו. לשים היטב עד לקבלת בצק חום.
מניחים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט, עליו מרדדים למלבן גדול ודק את הבצק הבהיר. כך עושים גם עם הבצק הכהה.
מניחים את הבצק הכהה על גבי הבצק הבהיר כך שהצד עם נייר האפייה יהיה למעלה. מרדדים בעדינות עם המערוך, רק כדי להדביק את הבצקים יחדיו ומעבירים לקירור למשך חצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר, שולפים את נייר האפייה העליון ומגלגלים באופו מדויק את הבצק לגליל ארוך.
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) ובינתיים פורסים את הגליל לעוגיות. מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים במשך 10 דקות. העוגיות ישארו די בהירות ורק יזהיבו בקצוות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את העוגיות לרשת לצורך צינון.
Ingredients
Directions
מערבבים בקערה קמח וסוכר ומניחים בצד.
בקערת מיקסר מערבבים ביצים וקוביות חמאה קרה למשך 30 שניות. מנפים פנימה את קערת הקמח תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. חלק 1 מחזירים לקערת המיקסר ולו מוסיפים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה את הקקאו. לשים היטב עד לקבלת בצק חום.
מניחים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט, עליו מרדדים למלבן גדול ודק את הבצק הבהיר. כך עושים גם עם הבצק הכהה.
מניחים את הבצק הכהה על גבי הבצק הבהיר כך שהצד עם נייר האפייה יהיה למעלה. מרדדים בעדינות עם המערוך, רק כדי להדביק את הבצקים יחדיו ומעבירים לקירור למשך חצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר, שולפים את נייר האפייה העליון ומגלגלים באופו מדויק את הבצק לגליל ארוך.
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) ובינתיים פורסים את הגליל לעוגיות. מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים במשך 10 דקות. העוגיות ישארו די בהירות ורק יזהיבו בקצוות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את העוגיות לרשת לצורך צינון.