פטאייר – מאפה ממולא תרד וזעתר
מתכון לפטאייר - משולשי בצק ממולאים בתרד וזעתר אפויים בתנור. מתאים מאוד לאירוח כמנה ראשונה טעימה במיוחד.
מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמן ומוסיפים מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יציב.
מכסים את הקערה ומניחים ל חצי שעה.
את עלי התרד חותכים דק, מעבירים לקערה ומערבבים עם בצל קצוץ דק, שמן, זעתר ותבלינים. ניתן להוסיף למלית גם זיתים.
מוציאים את הבצק מהמקרר וממנו יוצרים כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור מרדדים לעיגול דקיק. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים את הבצק לחצי שעה.
מסדרים את משולשי הפטאייר בתבנית משומנת בכ-5 כפות שמן, מחוררים מעט עם מזלג, מברישים את הפטאייר בשמן (או ביצה) מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד להזהבה.
Ingredients
Directions
מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמן ומוסיפים מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יציב.
מכסים את הקערה ומניחים ל חצי שעה.
את עלי התרד חותכים דק, מעבירים לקערה ומערבבים עם בצל קצוץ דק, שמן, זעתר ותבלינים. ניתן להוסיף למלית גם זיתים.
מוציאים את הבצק מהמקרר וממנו יוצרים כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור מרדדים לעיגול דקיק. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים את הבצק לחצי שעה.
מסדרים את משולשי הפטאייר בתבנית משומנת בכ-5 כפות שמן, מחוררים מעט עם מזלג, מברישים את הפטאייר בשמן (או ביצה) מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד להזהבה.