FoodisGood

פטאייר – מאפה ממולא תרד וזעתר

מתכון לפטאייר - משולשי בצק ממולאים בתרד וזעתר אפויים בתנור. מתאים מאוד לאירוח כמנה ראשונה טעימה במיוחד.

Yields1 Serving
Prep Time50 mins
 1 קילו קמח
 1 כפית מלח
 1 כפית סוכר
 1/2 כוס שמן
 1 כף שמרים יבשים
 2-3 כוסות מים
למלית תרד
 קילו עלי תרד
 1 כפית מלח
 1 כפית כמון
 1 כפית פפריקה
 1/2 כוס שמן זית
 1/2 כוס מיץ לימון
 בצל קצוץ דק
 200-300 גרם עלי זעתר טריים
הכנת בצק פטאייר
1

מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמן ומוסיפים מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יציב.

2

מכסים את הקערה ומניחים ל חצי שעה.

מכינים מילוי תרד וזעתר
3

את עלי התרד חותכים דק, מעבירים לקערה ומערבבים עם בצל קצוץ דק, שמן, זעתר ותבלינים. ניתן להוסיף למלית גם זיתים.

מרכיבים את הפטאייר
4

מוציאים את הבצק מהמקרר וממנו יוצרים כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור מרדדים לעיגול דקיק. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים את הבצק לחצי שעה.

5

מסדרים את משולשי הפטאייר בתבנית משומנת בכ-5 כפות שמן, מחוררים מעט עם מזלג, מברישים את הפטאייר בשמן (או ביצה) מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד להזהבה.

Ingredients

 1 קילו קמח
 1 כפית מלח
 1 כפית סוכר
 1/2 כוס שמן
 1 כף שמרים יבשים
 2-3 כוסות מים
למלית תרד
 קילו עלי תרד
 1 כפית מלח
 1 כפית כמון
 1 כפית פפריקה
 1/2 כוס שמן זית
 1/2 כוס מיץ לימון
 בצל קצוץ דק
 200-300 גרם עלי זעתר טריים

Directions

הכנת בצק פטאייר
1

מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמן ומוסיפים מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יציב.

2

מכסים את הקערה ומניחים ל חצי שעה.

מכינים מילוי תרד וזעתר
3

את עלי התרד חותכים דק, מעבירים לקערה ומערבבים עם בצל קצוץ דק, שמן, זעתר ותבלינים. ניתן להוסיף למלית גם זיתים.

מרכיבים את הפטאייר
4

מוציאים את הבצק מהמקרר וממנו יוצרים כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור מרדדים לעיגול דקיק. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים את הבצק לחצי שעה.

5

מסדרים את משולשי הפטאייר בתבנית משומנת בכ-5 כפות שמן, מחוררים מעט עם מזלג, מברישים את הפטאייר בשמן (או ביצה) מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד להזהבה.

Notes

פטאייר – מאפה ממולא תרד וזעתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן