FoodisGood

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב

AuthorHaimEttiCategory, , DifficultyIntermediate

המתכון של אתי בן-שמעון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר טחון ברוטב עגבניות וירקות. מנה מעולה שמתאימה כמנה עיקרית בארוחת שבת או לארוחת צהריים מזינה ומשביעה.

Yields1 Serving
Prep Time1 hr 5 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 50 mins
 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
למילוי בשר בקר
 חצי ק"ג בשר טחון
 1 בצל גדול
 ביצה 1
 2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
 מעט אבקת מרק עוף
 חצי צרור פטרוזיליה
 כפית שטוחה פלפל שחור
 חצי כפית כורכום
 מעט אבקת מרק עוף
לרוטב עגבניות
 שמן לטיגון
 בצל קצוץ
 גזר קוביות קטנות
 סלרי קוביות קטנות
 כף רסק עגבניות
 פלפל שחור
 חצי כפית כורכום
 חצי כוס מים
מכינים מילוי בשר
1

מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.

2

מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.

ממלאים את תחתיות הארטישוק
3

מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.

מכינים רוטב ומבשלם את התחתיות הממולאות
4

בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.

5

לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.

6

להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.

תחתיות ארטישוק עם בשר הוא בסיס מעולה למגוון רטבים, ניתן לשלב את התחתיות הממולאות גם עם רוטב אפונה, ירקות, עוף וכד'..

Ingredients

 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
למילוי בשר בקר
 חצי ק"ג בשר טחון
 1 בצל גדול
 ביצה 1
 2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
 מעט אבקת מרק עוף
 חצי צרור פטרוזיליה
 כפית שטוחה פלפל שחור
 חצי כפית כורכום
 מעט אבקת מרק עוף
לרוטב עגבניות
 שמן לטיגון
 בצל קצוץ
 גזר קוביות קטנות
 סלרי קוביות קטנות
 כף רסק עגבניות
 פלפל שחור
 חצי כפית כורכום
 חצי כוס מים

Directions

מכינים מילוי בשר
1

מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.

2

מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.

ממלאים את תחתיות הארטישוק
3

מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.

מכינים רוטב ומבשלם את התחתיות הממולאות
4

בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.

5

לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.

6

להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.

Notes

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן