FoodisGood

טונה צרובה במרינדה אסייאתית

מנת טונה צרובה שהיא מעדן. מנה יפה, טעימה ומאוד מרשימה שמתאימה כמנה ראשונה מושלמת לכל ארוחה. הטונה הצרובה אמנם נראית מושקעת מאוד אבל היא קלה להכנה וכל אחד יכול ליהנות.

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time10 minsTotal Time40 mins
 500 גר' פילה טונה ורודה טרייה
למרינדה
 1/2 כוס רוטב סויה
 1/3 כוס שמן זית
 4 שיני שום כתושות
 3 כפות סילאן
 1/2 כפית מלח
 מעט פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
 1 כוס שומשומים בצבעים
1

תחילה נחתוך את הטונה לאורך, ניצור רצועות ארוכות ומעט צרות.

2

את מצרכי המרינדה ערבב היטב בקערה גדולה.

3

נניח את רצועות הטונה בקערת המרינדה, נכסה היטב את הטונה התערובת ונשרה למשך שעתיים.

4

לאחר שעתיים השרייה, נוציא את רצועות הטונה ונצפה מכל הצדדים בתערובת השומשום.

5

נחמם מחבת כבדה עם מעט שמן זית ונצרוב את הרצועות כ-2 דקות מכל צד.

6

נעביר לצלחת הגשה, נקרר היטב, נפרוס לפרוסות דקות ונגיש לצד סלט עשיר.

Ingredients

 500 גר' פילה טונה ורודה טרייה
למרינדה
 1/2 כוס רוטב סויה
 1/3 כוס שמן זית
 4 שיני שום כתושות
 3 כפות סילאן
 1/2 כפית מלח
 מעט פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
 1 כוס שומשומים בצבעים

Directions

1

תחילה נחתוך את הטונה לאורך, ניצור רצועות ארוכות ומעט צרות.

2

את מצרכי המרינדה ערבב היטב בקערה גדולה.

3

נניח את רצועות הטונה בקערת המרינדה, נכסה היטב את הטונה התערובת ונשרה למשך שעתיים.

4

לאחר שעתיים השרייה, נוציא את רצועות הטונה ונצפה מכל הצדדים בתערובת השומשום.

5

נחמם מחבת כבדה עם מעט שמן זית ונצרוב את הרצועות כ-2 דקות מכל צד.

6

נעביר לצלחת הגשה, נקרר היטב, נפרוס לפרוסות דקות ונגיש לצד סלט עשיר.

Notes

טונה צרובה במרינדה אסייאתית

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן