פילה דג מקרל אפוי עם שום ופפריקה
מתכון לדג מקרל עסיסי הישר מהתנור החם, בתיבול שום ופפריקה מתקתקה. מנה נהדרת וקלה להכנה, מתאים במיוחד להגשה עם תפוחי אדמה אפויים.
משרים את הדג בקערה עם מיץ לימון למשך כרבע שעה, מסננים ושוטפים.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערית נפרדת שום, פפריקה, מלח לכדי תערובת אחידה.
מסדרים את פילה המקרל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית ומפזרים את תערובת התבלינים והשום.
אופים את הדגים בתנור חם כרבע שעה, עד שהדג רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר גדול במים מלוחים ומבשלים ל-15 דקות.
מסננים את תפוחי האדמה, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל ירוק, שמן זית מלח ופלפל.
אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-10 דקות, עד להתרככות.
מגישים לצד הדג ונהנים.
Ingredients
Directions
משרים את הדג בקערה עם מיץ לימון למשך כרבע שעה, מסננים ושוטפים.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערית נפרדת שום, פפריקה, מלח לכדי תערובת אחידה.
מסדרים את פילה המקרל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית ומפזרים את תערובת התבלינים והשום.
אופים את הדגים בתנור חם כרבע שעה, עד שהדג רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר גדול במים מלוחים ומבשלים ל-15 דקות.
מסננים את תפוחי האדמה, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל ירוק, שמן זית מלח ופלפל.
אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-10 דקות, עד להתרככות.
מגישים לצד הדג ונהנים.