צמת שמרים מתוקה במילוי תפוחי עץ וקינמון
מתכון למאפה שמרים ריחני וממכר עם מלית מיוחדת לראש השנה - תפוחי עץ, דבש וקינמון. מאפה מרשים במיוחד עם טעם מופלא!
בקערה המיקסר נלוש יחדיו קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב כ-2 דקות, נוסיף את השמרים ונלוש במשך כ-5 דקות, עד לכדור בצק מעט דביק, חלק ומעט גמיש.
נוסיף את החמאה ונעבד אותה לתוך הבצק. נמשיך ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק.
נעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח לילה שלם במקרר.
ביום למחרת, נקלוף את תפוחי העץ, ניפטר מהליבה ונניח בקערה יחד עם מיץ הלימון למשך רבע שעה.
נגרד את התפוחים בפומפייה על הצד הגס, או נחתוך לקוביות קטנות.
במחבת רחבה נמיס את החמאה, לאחר שהחמאה נמסה נוסיף למחבת את התפוחים, סוכר, קינמון ומלח ונערבב היטב.
נטגן היטב את חומרי המלית עד לצמצום הנוזלים וקבלת סירופ סמיך. נניח בצד לקירור.
ברגע שהמלית התקררה נוסיף לה כף קמח ונערבב בעדינות.
על נייר אפייה מקומח קלות נרדד את בצק השמרים למלבן ארוך, נעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית תנור.
במרכז המלבן נשטח את תערובת תפוחי העץ, נשמור על קצוות נקיים (1/3, 1/3, 1/3).
בעזרת סכין חדה נחתוך את הבצק שמסביב למלית לרצועות אלכסוניות רחבות, נקפיד לשמור על גבולות הבצק שסביב המילוי ללא חתכים.
נקפל את הרצועות לסירוגין ליצירת צמה של בצק מעל למלית. נכסה בניילון נצמד ונניח בטמפרטורת החדר למשך שעה, עד שהבצק הכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, ניפטר מהניילון הנצמד ונאפה בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות.
כ-5 דקות לקראת סיום האפייה נרתיח בסיר קטן מים עם סוכר ולמיון כ-3 דקות, תוך בחישה.
כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, נמרח את סירופ הסוכר מעליו ונניח לצינון.
Ingredients
Directions
בקערה המיקסר נלוש יחדיו קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב כ-2 דקות, נוסיף את השמרים ונלוש במשך כ-5 דקות, עד לכדור בצק מעט דביק, חלק ומעט גמיש.
נוסיף את החמאה ונעבד אותה לתוך הבצק. נמשיך ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות עד שהחמאה נטמעת לגמרי בבצק.
נעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח לילה שלם במקרר.
ביום למחרת, נקלוף את תפוחי העץ, ניפטר מהליבה ונניח בקערה יחד עם מיץ הלימון למשך רבע שעה.
נגרד את התפוחים בפומפייה על הצד הגס, או נחתוך לקוביות קטנות.
במחבת רחבה נמיס את החמאה, לאחר שהחמאה נמסה נוסיף למחבת את התפוחים, סוכר, קינמון ומלח ונערבב היטב.
נטגן היטב את חומרי המלית עד לצמצום הנוזלים וקבלת סירופ סמיך. נניח בצד לקירור.
ברגע שהמלית התקררה נוסיף לה כף קמח ונערבב בעדינות.
על נייר אפייה מקומח קלות נרדד את בצק השמרים למלבן ארוך, נעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית תנור.
במרכז המלבן נשטח את תערובת תפוחי העץ, נשמור על קצוות נקיים (1/3, 1/3, 1/3).
בעזרת סכין חדה נחתוך את הבצק שמסביב למלית לרצועות אלכסוניות רחבות, נקפיד לשמור על גבולות הבצק שסביב המילוי ללא חתכים.
נקפל את הרצועות לסירוגין ליצירת צמה של בצק מעל למלית. נכסה בניילון נצמד ונניח בטמפרטורת החדר למשך שעה, עד שהבצק הכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, ניפטר מהניילון הנצמד ונאפה בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות.
כ-5 דקות לקראת סיום האפייה נרתיח בסיר קטן מים עם סוכר ולמיון כ-3 דקות, תוך בחישה.
כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, נמרח את סירופ הסוכר מעליו ונניח לצינון.