FoodisGood

סלט ברוקולי ובטטה חם

סלט חם שניתן בקלות להחשיב כתוספת מוצלחת לארוחה, פרחי ברוקולי וקוביות בטטה ברוטב מעט חמצמץ יוצרים סלט קל להכנה שממלא את הבטן ומתאים גם כנשנוש כשקופצים אורחים.

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
 1/4 חבילה ברוקולי קפוא (או טרי)
 1 בטטה גדולה
 מלח גס
 שמן זית
 שומשום
לרוטב
 כף גדושה מיונז
 כף מיץ לימון
 מלח
 פלפל שחור גרוס
 1/2 כפית אבקת שום (או 1/2 שן שום כתושה)
 2 כפות שמן זית
1

בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים כ-10 דקות, עד לריכוך, נסנן ונעביר לקערת מים קרים.

2

נקלוף את הבטטה ונחתוך את הבטטה לקוביות קטנות בגודל שווה, נרפד תבנית קטנה בנייר אפייה ועליה נפזר את פרוסות הבטטה, נפזר מלח גס ושמן זית ונכניס לתנור על 100 מעלות כ-15-20 דקות, עד לריכוך הבטטות. אם הבטטות לא השחימו נעביר למצב גריל לכמה שניות.

3

בקערית קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב היטב לרוטב חלק וללא גושים.

4

נסנן ונייבש היטב את הברוקולי, נערבב עם הבטטות, נשפוך על הסלט את הרוטב ונפזר שומשום מעל לכל.

לסלט טבעוני אפשר לוותר על המיונז או להחליף במיונז טבעוני ביתי

Ingredients

 1/4 חבילה ברוקולי קפוא (או טרי)
 1 בטטה גדולה
 מלח גס
 שמן זית
 שומשום
לרוטב
 כף גדושה מיונז
 כף מיץ לימון
 מלח
 פלפל שחור גרוס
 1/2 כפית אבקת שום (או 1/2 שן שום כתושה)
 2 כפות שמן זית

Directions

1

בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים כ-10 דקות, עד לריכוך, נסנן ונעביר לקערת מים קרים.

2

נקלוף את הבטטה ונחתוך את הבטטה לקוביות קטנות בגודל שווה, נרפד תבנית קטנה בנייר אפייה ועליה נפזר את פרוסות הבטטה, נפזר מלח גס ושמן זית ונכניס לתנור על 100 מעלות כ-15-20 דקות, עד לריכוך הבטטות. אם הבטטות לא השחימו נעביר למצב גריל לכמה שניות.

3

בקערית קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב היטב לרוטב חלק וללא גושים.

4

נסנן ונייבש היטב את הברוקולי, נערבב עם הבטטות, נשפוך על הסלט את הרוטב ונפזר שומשום מעל לכל.

Notes

סלט ברוקולי ובטטה חם

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן