סלט ברוקולי ובטטה חם
סלט חם שניתן בקלות להחשיב כתוספת מוצלחת לארוחה, פרחי ברוקולי וקוביות בטטה ברוטב מעט חמצמץ יוצרים סלט קל להכנה שממלא את הבטן ומתאים גם כנשנוש כשקופצים אורחים.
בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים כ-10 דקות, עד לריכוך, נסנן ונעביר לקערת מים קרים.
נקלוף את הבטטה ונחתוך את הבטטה לקוביות קטנות בגודל שווה, נרפד תבנית קטנה בנייר אפייה ועליה נפזר את פרוסות הבטטה, נפזר מלח גס ושמן זית ונכניס לתנור על 100 מעלות כ-15-20 דקות, עד לריכוך הבטטות. אם הבטטות לא השחימו נעביר למצב גריל לכמה שניות.
בקערית קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב היטב לרוטב חלק וללא גושים.
נסנן ונייבש היטב את הברוקולי, נערבב עם הבטטות, נשפוך על הסלט את הרוטב ונפזר שומשום מעל לכל.
לסלט טבעוני אפשר לוותר על המיונז או להחליף במיונז טבעוני ביתי
Ingredients
Directions
בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים כ-10 דקות, עד לריכוך, נסנן ונעביר לקערת מים קרים.
נקלוף את הבטטה ונחתוך את הבטטה לקוביות קטנות בגודל שווה, נרפד תבנית קטנה בנייר אפייה ועליה נפזר את פרוסות הבטטה, נפזר מלח גס ושמן זית ונכניס לתנור על 100 מעלות כ-15-20 דקות, עד לריכוך הבטטות. אם הבטטות לא השחימו נעביר למצב גריל לכמה שניות.
בקערית קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב היטב לרוטב חלק וללא גושים.
נסנן ונייבש היטב את הברוקולי, נערבב עם הבטטות, נשפוך על הסלט את הרוטב ונפזר שומשום מעל לכל.