מתכון לפשטידת כרובית גבוהה פרווה
פשטידה מעולה לשבת בבוקר המשלבת כרובית, גזר וירק. את הפשטידה מאוד קל להכין והתוצאה בטוחה. מתאימה גם לאירוח חלבי / בשרי.
תחילה נרתיח את הכרובית בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונקרר היטב.
בסיר גדול תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך, את תפוחי האדמה נמעך לפירה ואת הגזר נחתוך לקוביות קטנות.
את הכרובית הרכה נפרק לפרחים קטנים (או חצויים).
בקערה גדולה נערבב את הכרובית עם תפוחי אדמה, גזר ותבלינים.
נוסיף גם היצים טרופות, מיץ לימון, כוסברה או פטרוזיליה ונערבב היטב.
בסיר עמוק נחמם שליש כוס שמן, כשהשמן חם שיו נוסיף לסיר את עיסת הפשטידה ומבשל במשך 10 דקות על אש בינונית.
בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות.
נאפה את הפשטידה בתנור חם עד להשחמה טובה, נבדוק אם הפשטידה מוכנה עם קיסם שיוצא לח ממרכז הפשטידה.
ניתן להכין גם בסיר פלא.
Ingredients
Directions
תחילה נרתיח את הכרובית בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונקרר היטב.
בסיר גדול תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך, את תפוחי האדמה נמעך לפירה ואת הגזר נחתוך לקוביות קטנות.
את הכרובית הרכה נפרק לפרחים קטנים (או חצויים).
בקערה גדולה נערבב את הכרובית עם תפוחי אדמה, גזר ותבלינים.
נוסיף גם היצים טרופות, מיץ לימון, כוסברה או פטרוזיליה ונערבב היטב.
בסיר עמוק נחמם שליש כוס שמן, כשהשמן חם שיו נוסיף לסיר את עיסת הפשטידה ומבשל במשך 10 דקות על אש בינונית.
בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות.
נאפה את הפשטידה בתנור חם עד להשחמה טובה, נבדוק אם הפשטידה מוכנה עם קיסם שיוצא לח ממרכז הפשטידה.