FoodisGood

מתכון לקיש ירקות בסיסי קל להכנה

AuthorHaimEttiCategoryDifficultyBeginner

במיוחד לשבועות: מתכון קל, פשוט ומהיר לקיש ירקות בסיסי שמתאים גם למאותגרי האפייה. מהמתכון ניתן להכין קיש פטריות / חצילים / בטטה / בצל / עגבניות או קיש ירקות מעורבבים. הכמויות מספיקות לתבנית קיש עגולה קוטר 26 ס"מ וגם 6 תבניות קישים אישיים בקוטר 10 ס"מ.

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 35 mins
לבצק שק"ם
 350 גרם קמח תופח
 200 גרם מרגרינה
 1 שמנת חמוצה
לרויאל (מילוי לקיש)
 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
 1/2 שמנת חמוצה 100 גר'
 2 ביצים
 מלח ופלפל לפי הטעם
 מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
 1.5 כפות קמח לבן
לתוספות
 קוביות חציל מטוגן
 קוביות בטטה שלוקות
 בצל מטוגן עד שקיפות מסונן מנוזלים ומקורר
 חצאי עגבניות שרי
 פטריות מקופסת שימורים
הכנת הבצק
1

נלוש את כל חומרי הבצק בקערה עד לכדור בצק אחיד.

2

נכסה ונעביר למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין את הרויאל)

3

נרדד את הבצק לגודל תבנית קיש 26 ואת שאר הבצק נרדד לגודל תבניות קיש אישיות.

4

נעביר את הבצק לתבניות הקיש ומעליו נניח נייר כסף.

5

נמלא את נייר הכסף בשעועית יבשה ונכניס לתנור חם על 180 מעלות למשך 15דקות.

6

נוציא את התבניות מהתנור.

הכנת הרויאל
7

בקערה בינונית נטרוף יחדיו את השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים, הפרמז'ן והקמח לתערובת אחיד. שימו לב - אין להקציף את התערובת רק לטרוף בעדינות.

הרכבת הקיש ואפייה
8

לאחר אפייה ראשונית של בצק הקיש, נשפוך לתוכו את קרם הרויאל כך שיגיע לגובה של 3/4 מהבצק.

9

נפזר על גבי הקרם קוביות ירקות - בטטה / חצילים מטוגנים / פטריות / בצל מטוגן וכד'.. אפשר לפזר סוג ירק אחד או לערבב את כולם יחד.

10

נכניס את הקיש לתנור חם על 180 מעלות ונאפה 35 דקות, עד שהקרם מזהיב.

Ingredients

לבצק שק"ם
 350 גרם קמח תופח
 200 גרם מרגרינה
 1 שמנת חמוצה
לרויאל (מילוי לקיש)
 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
 1/2 שמנת חמוצה 100 גר'
 2 ביצים
 מלח ופלפל לפי הטעם
 מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
 1.5 כפות קמח לבן
לתוספות
 קוביות חציל מטוגן
 קוביות בטטה שלוקות
 בצל מטוגן עד שקיפות מסונן מנוזלים ומקורר
 חצאי עגבניות שרי
 פטריות מקופסת שימורים

Directions

הכנת הבצק
1

נלוש את כל חומרי הבצק בקערה עד לכדור בצק אחיד.

2

נכסה ונעביר למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין את הרויאל)

3

נרדד את הבצק לגודל תבנית קיש 26 ואת שאר הבצק נרדד לגודל תבניות קיש אישיות.

4

נעביר את הבצק לתבניות הקיש ומעליו נניח נייר כסף.

5

נמלא את נייר הכסף בשעועית יבשה ונכניס לתנור חם על 180 מעלות למשך 15דקות.

6

נוציא את התבניות מהתנור.

הכנת הרויאל
7

בקערה בינונית נטרוף יחדיו את השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים, הפרמז'ן והקמח לתערובת אחיד. שימו לב - אין להקציף את התערובת רק לטרוף בעדינות.

הרכבת הקיש ואפייה
8

לאחר אפייה ראשונית של בצק הקיש, נשפוך לתוכו את קרם הרויאל כך שיגיע לגובה של 3/4 מהבצק.

9

נפזר על גבי הקרם קוביות ירקות - בטטה / חצילים מטוגנים / פטריות / בצל מטוגן וכד'.. אפשר לפזר סוג ירק אחד או לערבב את כולם יחד.

10

נכניס את הקיש לתנור חם על 180 מעלות ונאפה 35 דקות, עד שהקרם מזהיב.

Notes

מתכון לקיש ירקות בסיסי קל להכנה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן