מתכון לקיש ירקות בסיסי קל להכנה
במיוחד לשבועות: מתכון קל, פשוט ומהיר לקיש ירקות בסיסי שמתאים גם למאותגרי האפייה. מהמתכון ניתן להכין קיש פטריות / חצילים / בטטה / בצל / עגבניות או קיש ירקות מעורבבים. הכמויות מספיקות לתבנית קיש עגולה קוטר 26 ס"מ וגם 6 תבניות קישים אישיים בקוטר 10 ס"מ.
נלוש את כל חומרי הבצק בקערה עד לכדור בצק אחיד.
נכסה ונעביר למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין את הרויאל)
נרדד את הבצק לגודל תבנית קיש 26 ואת שאר הבצק נרדד לגודל תבניות קיש אישיות.
נעביר את הבצק לתבניות הקיש ומעליו נניח נייר כסף.
נמלא את נייר הכסף בשעועית יבשה ונכניס לתנור חם על 180 מעלות למשך 15דקות.
נוציא את התבניות מהתנור.
בקערה בינונית נטרוף יחדיו את השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים, הפרמז'ן והקמח לתערובת אחיד. שימו לב - אין להקציף את התערובת רק לטרוף בעדינות.
לאחר אפייה ראשונית של בצק הקיש, נשפוך לתוכו את קרם הרויאל כך שיגיע לגובה של 3/4 מהבצק.
נפזר על גבי הקרם קוביות ירקות - בטטה / חצילים מטוגנים / פטריות / בצל מטוגן וכד'.. אפשר לפזר סוג ירק אחד או לערבב את כולם יחד.
נכניס את הקיש לתנור חם על 180 מעלות ונאפה 35 דקות, עד שהקרם מזהיב.
Ingredients
Directions
נלוש את כל חומרי הבצק בקערה עד לכדור בצק אחיד.
נכסה ונעביר למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין את הרויאל)
נרדד את הבצק לגודל תבנית קיש 26 ואת שאר הבצק נרדד לגודל תבניות קיש אישיות.
נעביר את הבצק לתבניות הקיש ומעליו נניח נייר כסף.
נמלא את נייר הכסף בשעועית יבשה ונכניס לתנור חם על 180 מעלות למשך 15דקות.
נוציא את התבניות מהתנור.
בקערה בינונית נטרוף יחדיו את השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים, הפרמז'ן והקמח לתערובת אחיד. שימו לב - אין להקציף את התערובת רק לטרוף בעדינות.
לאחר אפייה ראשונית של בצק הקיש, נשפוך לתוכו את קרם הרויאל כך שיגיע לגובה של 3/4 מהבצק.
נפזר על גבי הקרם קוביות ירקות - בטטה / חצילים מטוגנים / פטריות / בצל מטוגן וכד'.. אפשר לפזר סוג ירק אחד או לערבב את כולם יחד.
נכניס את הקיש לתנור חם על 180 מעלות ונאפה 35 דקות, עד שהקרם מזהיב.