מתכון למוס שוקולד פרווה אוורירי ומוצלח
מוס שוקולד פרווה אוורירי ומושחת. מוס השוקולד נהדר כקינוח פרווה לארוחה בשרית, ניתן להקפיא ולהפשיר כשהאורחים מגיעים.
את החלבונים והחלמונים בנפרד - מקציפים במיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצף בהיר.
ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי: מניחים סיר עם כוס מים על להבה בינונית ומעליו קערת נירוסטה, מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם 3 כפות מים ומערבבים עד לקבלת שוקולד מומס מבריק.
מנמיכים להבה וממשיכים בהכנת המוס, השלבים הבאים צריכים להיעשות מהר וזאת כדי שהביצים לא יתבשלו.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לסיר עם השוקולד המומס. טורפים הכל יחד במהירות עד לקבלת מרקם אחיד.
מכבים את האש ובעוד שהתערובת חמה מוסיפים את חלבוני הביצה המוקצפים לתוך סיר השוקולד וטורפים יחד.
מוזגים את המוס המוכן לתוך 4 כוסות קפה ומכניסים למקרר לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מפזרים את אבקת הקקאו מעל המוס.
טיפים ושדרוגים:
ליצירת קינוח מרשים: ניתן לזלף קצפת מעל למוס לפני ההגשה (לקצפת פרווה הקציפו שמנת צמחית עם כך אבקת סוכר).
להעשרת המוס: ניתן להוסיף פירורי ביסקוויטים על ידי פיזורם בתחתית הכוסות וזילוף המוס מעל.
לאוהבי טעם מריר: ניתן להוסיף לתערובת השוקולד כפית נס קפה או אספרסו.
Ingredients
Directions
את החלבונים והחלמונים בנפרד - מקציפים במיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצף בהיר.
ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי: מניחים סיר עם כוס מים על להבה בינונית ומעליו קערת נירוסטה, מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם 3 כפות מים ומערבבים עד לקבלת שוקולד מומס מבריק.
מנמיכים להבה וממשיכים בהכנת המוס, השלבים הבאים צריכים להיעשות מהר וזאת כדי שהביצים לא יתבשלו.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לסיר עם השוקולד המומס. טורפים הכל יחד במהירות עד לקבלת מרקם אחיד.
מכבים את האש ובעוד שהתערובת חמה מוסיפים את חלבוני הביצה המוקצפים לתוך סיר השוקולד וטורפים יחד.
מוזגים את המוס המוכן לתוך 4 כוסות קפה ומכניסים למקרר לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מפזרים את אבקת הקקאו מעל המוס.