FoodisGood

פירוגי • כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

AuthorOritBenistiCategoryDifficultyIntermediate

מנה טעימה במיוחד שניתן להגיש עם או בלי רוטב - כיסוני בצק ממולאים בפירה ובצל מטוגן ומבושלים כמו פסטה.

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr
לבצק הכיסונים
 2 כוסות קמח מנופה + 1/2 כוס
 1 כוס מים רותחים
 2 כפות שמן קנולה
 2 חלמונים
 1/4 כפית מלח
למילוי
 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
 2 בצלים קצוצים מטוגנים
 מעט אבקת מרק עוף פרווב
 מלח ופלפל לפי הטעם
לבישול
 מים רותחים
 כף מלח גדושה
1

בקערה גדולה נערבב 2 כוסות קמח ומים רותחים.

2

נוסיף לקערה שמן, חלמונים ומלח ונמשיך לערבב.

3

נוסיף לבצק עוד 1/2 כוס קמח ונלוש לבצק גמיש.

4

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

5

בינתיים נרתיח תפוחי אדמה עד לריכוך ונמעך לפירה.

6

נטגן בצלים קצוצים עד להזהבה ונסנן מנוזלים.

7

נוסיף לפירה את הבצל המטוגן ותבלינים לפי הטעם, נערבב ונניח לצינון.

8

נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים, נמלא כל עיגול במלית ונסגור לחצי ירח, הדק היטב את הקצוות (אפשר להרטיב מעט להידוק טוב).

9

נרתיח מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה ונרתיח את הכיסונים, בכל פעם בערך 12 כיסונים.

10

כשהכיסונים צפים, נותנים להם עוד 8 דקות בישול ומוציאים למסננת.

11

ממשיכים כך עם שאר הכיסונים. את הכיסונים בהם לא השתמשנו ניתן להקפיא.

Ingredients

לבצק הכיסונים
 2 כוסות קמח מנופה + 1/2 כוס
 1 כוס מים רותחים
 2 כפות שמן קנולה
 2 חלמונים
 1/4 כפית מלח
למילוי
 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
 2 בצלים קצוצים מטוגנים
 מעט אבקת מרק עוף פרווב
 מלח ופלפל לפי הטעם
לבישול
 מים רותחים
 כף מלח גדושה

Directions

1

בקערה גדולה נערבב 2 כוסות קמח ומים רותחים.

2

נוסיף לקערה שמן, חלמונים ומלח ונמשיך לערבב.

3

נוסיף לבצק עוד 1/2 כוס קמח ונלוש לבצק גמיש.

4

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

5

בינתיים נרתיח תפוחי אדמה עד לריכוך ונמעך לפירה.

6

נטגן בצלים קצוצים עד להזהבה ונסנן מנוזלים.

7

נוסיף לפירה את הבצל המטוגן ותבלינים לפי הטעם, נערבב ונניח לצינון.

8

נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים, נמלא כל עיגול במלית ונסגור לחצי ירח, הדק היטב את הקצוות (אפשר להרטיב מעט להידוק טוב).

9

נרתיח מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה ונרתיח את הכיסונים, בכל פעם בערך 12 כיסונים.

10

כשהכיסונים צפים, נותנים להם עוד 8 דקות בישול ומוציאים למסננת.

11

ממשיכים כך עם שאר הכיסונים. את הכיסונים בהם לא השתמשנו ניתן להקפיא.

Notes

פירוגי • כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן