אפונה ברוטב עגבניות אדום ועסיסי
מתכון לאפונה ירוקה ברוטב עגבניות. מהמתכון ניתן גם להכין אפונה וגזר ברוטב, הגזר מהווה תוספת בריאה ונפלאה. מתאים כתבשיל, כרוטב לפסטה או לקציצות או כמו שאמא הייתה מגישה לנו - מעל לאורז לבן.
את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.
בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.
כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.
אם רוצים רוטב עגבניות סמיך - בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.
Ingredients
Directions
את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.
בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.
כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.
אם רוצים רוטב עגבניות סמיך - בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.