עוגת שמרים במילוי פרג (רולדה)
המתכון של ישראלה אזולאי לעוגת שמרים פרג מדהימה בצורת רולדה, העוגה המושלמת לאירוח בפורים או סתם כך בשבת. מתכון מפורט, צעד אחר צעד, להכנת עוגה מוצלחת.
במיקסר עם וו גיטרה נקציף מרגרינה עד לריכוך, נוסיף חלמונים (אחד אחד), שמן, סוכר, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ונקציף יחדיו כ-2 דקות.
נחליף לוו לישה, נמיך למהירות נמכוה, נוסיף את הקמח בהדרגה, נוסיף גם שמרים ומים ונלוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
נכסה את הקערה ונתפיח למשך שעתיים - שימו לב הבצק לא תופח הרבה, זה בסדר.
בסיר קטן נחמם מים וסוכר, נביא לרתיחה.
ננמיך להבה, נוסיף פרג, קליפת לימון וחמאה ונערבב בעדינות.
נניח את המלית לקירור מוחלט לטמפרטורת החדר.
כמות המתכון מתאימה להכנת 6 גלילות, לכן, נחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים.
על משטח עבודה לא מקומח נרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
נמרח מלית ונגלגל לרולדה. נמשיך כך ליצירת 6 עוגות רולדה.
נרפד 2 תבניות בנייר אפייה ונניח על כל תבנית 3 רולדות. נמרח בחלמון מעורבב עם כפית שמן.
נאפה את העוגות בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
נצנן בטמפרטורת החדר ונפרוס את העוגה.
Ingredients
Directions
במיקסר עם וו גיטרה נקציף מרגרינה עד לריכוך, נוסיף חלמונים (אחד אחד), שמן, סוכר, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ונקציף יחדיו כ-2 דקות.
נחליף לוו לישה, נמיך למהירות נמכוה, נוסיף את הקמח בהדרגה, נוסיף גם שמרים ומים ונלוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
נכסה את הקערה ונתפיח למשך שעתיים - שימו לב הבצק לא תופח הרבה, זה בסדר.
בסיר קטן נחמם מים וסוכר, נביא לרתיחה.
ננמיך להבה, נוסיף פרג, קליפת לימון וחמאה ונערבב בעדינות.
נניח את המלית לקירור מוחלט לטמפרטורת החדר.
כמות המתכון מתאימה להכנת 6 גלילות, לכן, נחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים.
על משטח עבודה לא מקומח נרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
נמרח מלית ונגלגל לרולדה. נמשיך כך ליצירת 6 עוגות רולדה.
נרפד 2 תבניות בנייר אפייה ונניח על כל תבנית 3 רולדות. נמרח בחלמון מעורבב עם כפית שמן.
נאפה את העוגות בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
נצנן בטמפרטורת החדר ונפרוס את העוגה.