FoodisGood

אורז בשיטת הספגטי עם פיצוחים בסילאן

AuthorrikiGCategoryDifficultyBeginner

מתכון לאורז המבושל בשיטת הספגטי (שיטה שמבטיחה אורז אחד אחד). את האורז מגישים עם פיצוחים ופירות יבשים מקורמלים בסילאן ומתקבלת תוספת חגיגית וטעימה.

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time1 hr 5 minsTotal Time1 hr 45 mins
לאורז בשיטת הספגטי
 מים רותחים 3/4 גובה הסיר
 2 כוסות אורז עדיף בסמטי
 שן שום קלופה
 2 כפות שמן
 כף מלח
 לצורה - תבנית סיליקון מעוצבת
לפיצוחים ופירות יבשים
 3 בצלים פרוסים דק
 שמן לטיגון
 שקדים קלויים
 אגוזי מלך קלויים
 אגוזי קשיו קלויים
 צימוקים
 חמוציות
 שזיפים מיובשים
 משמשים מיובשים
 3 כפות סילאן
 קורט קינמון
 קמצוץ מלח
 מעט פלפל שחור
 מעט כמון
הכנת אורז בשיטת הספגטי
1

תחילה נשרה את האורז בקערה גדולה עם מים ומלח במשך חצי שעה.

2

נשטוף היטב ונסנן את האורז.

3

נרתיח סיר עם מים, כאשר מגיע לרתיחה נוסיף את האורז עם שום, שמן ומלח.

4

נרתיח במשך 7-10 דקות על להבה גבוהה, נבדוק שהאורז מוכן ונסנן היטב.

5

להכנת "עוגת אורז" נעביר את האורז בעודו חם לתבנית סיליקון משומנת ונהדק היטב, נניח לכדקה ואז נהפוך על צלחת הגשה.

הכנת התוספת
6

את האגוזים הקלויים נקצוץ גס.

7

את הפירות היבשים נחתוך לקוביות.

8

במחבת רחבה וכבדה נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה.

9

נוסיף למחבת את האגוזים והפירות היבשים ונערבב קלות.

10

נוסיף את שאר מצרכי המתכונן, נערבב היטב ונבשל הכל עד אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל גוון זהוב.

11

נפזר את הפיצוחים והפירות היבשים עם גבי האורז ונגיש חם.

Ingredients

לאורז בשיטת הספגטי
 מים רותחים 3/4 גובה הסיר
 2 כוסות אורז עדיף בסמטי
 שן שום קלופה
 2 כפות שמן
 כף מלח
 לצורה - תבנית סיליקון מעוצבת
לפיצוחים ופירות יבשים
 3 בצלים פרוסים דק
 שמן לטיגון
 שקדים קלויים
 אגוזי מלך קלויים
 אגוזי קשיו קלויים
 צימוקים
 חמוציות
 שזיפים מיובשים
 משמשים מיובשים
 3 כפות סילאן
 קורט קינמון
 קמצוץ מלח
 מעט פלפל שחור
 מעט כמון

Directions

הכנת אורז בשיטת הספגטי
1

תחילה נשרה את האורז בקערה גדולה עם מים ומלח במשך חצי שעה.

2

נשטוף היטב ונסנן את האורז.

3

נרתיח סיר עם מים, כאשר מגיע לרתיחה נוסיף את האורז עם שום, שמן ומלח.

4

נרתיח במשך 7-10 דקות על להבה גבוהה, נבדוק שהאורז מוכן ונסנן היטב.

5

להכנת "עוגת אורז" נעביר את האורז בעודו חם לתבנית סיליקון משומנת ונהדק היטב, נניח לכדקה ואז נהפוך על צלחת הגשה.

הכנת התוספת
6

את האגוזים הקלויים נקצוץ גס.

7

את הפירות היבשים נחתוך לקוביות.

8

במחבת רחבה וכבדה נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה.

9

נוסיף למחבת את האגוזים והפירות היבשים ונערבב קלות.

10

נוסיף את שאר מצרכי המתכונן, נערבב היטב ונבשל הכל עד אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל גוון זהוב.

11

נפזר את הפיצוחים והפירות היבשים עם גבי האורז ונגיש חם.

Notes

אורז בשיטת הספגטי עם פיצוחים בסילאן

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן