אורז בשיטת הספגטי עם פיצוחים בסילאן
מתכון לאורז המבושל בשיטת הספגטי (שיטה שמבטיחה אורז אחד אחד). את האורז מגישים עם פיצוחים ופירות יבשים מקורמלים בסילאן ומתקבלת תוספת חגיגית וטעימה.
תחילה נשרה את האורז בקערה גדולה עם מים ומלח במשך חצי שעה.
נשטוף היטב ונסנן את האורז.
נרתיח סיר עם מים, כאשר מגיע לרתיחה נוסיף את האורז עם שום, שמן ומלח.
נרתיח במשך 7-10 דקות על להבה גבוהה, נבדוק שהאורז מוכן ונסנן היטב.
להכנת "עוגת אורז" נעביר את האורז בעודו חם לתבנית סיליקון משומנת ונהדק היטב, נניח לכדקה ואז נהפוך על צלחת הגשה.
את האגוזים הקלויים נקצוץ גס.
את הפירות היבשים נחתוך לקוביות.
במחבת רחבה וכבדה נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה.
נוסיף למחבת את האגוזים והפירות היבשים ונערבב קלות.
נוסיף את שאר מצרכי המתכונן, נערבב היטב ונבשל הכל עד אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל גוון זהוב.
נפזר את הפיצוחים והפירות היבשים עם גבי האורז ונגיש חם.
Ingredients
Directions
תחילה נשרה את האורז בקערה גדולה עם מים ומלח במשך חצי שעה.
נשטוף היטב ונסנן את האורז.
נרתיח סיר עם מים, כאשר מגיע לרתיחה נוסיף את האורז עם שום, שמן ומלח.
נרתיח במשך 7-10 דקות על להבה גבוהה, נבדוק שהאורז מוכן ונסנן היטב.
להכנת "עוגת אורז" נעביר את האורז בעודו חם לתבנית סיליקון משומנת ונהדק היטב, נניח לכדקה ואז נהפוך על צלחת הגשה.
את האגוזים הקלויים נקצוץ גס.
את הפירות היבשים נחתוך לקוביות.
במחבת רחבה וכבדה נטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה.
נוסיף למחבת את האגוזים והפירות היבשים ונערבב קלות.
נוסיף את שאר מצרכי המתכונן, נערבב היטב ונבשל הכל עד אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל גוון זהוב.
נפזר את הפיצוחים והפירות היבשים עם גבי האורז ונגיש חם.