אורז בזעפרן עם ירקות גינה
לאירועים מיוחדים, לארוחות חגיגיות או סתם כדי לפנק את המשפחה - מתכון לאורז בזעפרן עם ירקות גינה, קל וטעים במיוחד.
את חוטי הזעפרן נניח ב-1/4 כוס מים רותחים למשך 10 דקות.
בסיר גדול נחמם 1/4 כוס שמן ובו נטגן את הבצל והגזר כ- 2 דקות.
נוסיף לסיר את האורז ונטגן הכל כ- 5 דקות נוספות על אש גבוהה.
נתבל את האורז בתבלינים ונערבב היטב.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים ואת מי הזעפרן שהכנו מבעוד מועד, נערבב היטב, נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך להבה לנמוכה ביותר.
נסיר את המכסה, נוסיף לסיר האורז את האפונה ונערבב בעדינות בעזרת מזלג.
נפזר מעל לאורז צימוקים ושקדים ונגיש.
Ingredients
Directions
את חוטי הזעפרן נניח ב-1/4 כוס מים רותחים למשך 10 דקות.
בסיר גדול נחמם 1/4 כוס שמן ובו נטגן את הבצל והגזר כ- 2 דקות.
נוסיף לסיר את האורז ונטגן הכל כ- 5 דקות נוספות על אש גבוהה.
נתבל את האורז בתבלינים ונערבב היטב.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים ואת מי הזעפרן שהכנו מבעוד מועד, נערבב היטב, נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך להבה לנמוכה ביותר.
נסיר את המכסה, נוסיף לסיר האורז את האפונה ונערבב בעדינות בעזרת מזלג.
נפזר מעל לאורז צימוקים ושקדים ונגיש.