משה בתיבה • מתכון לבורקס נקניקיות זריז
לפעמים, כשאין הרבה כוח או זמן, בורקס משה בתיבה ביתי הוא פתרון נהדר לארוחת צהריים, ערב ואפילו לאירוח מהיר. מתכון קל וטעים למשה בתיבה קל ומהיר הכנה מבצק עלים.
תחילה נפשיר את בצק העלים למשך הלילה במקרר. נפשיר גם את הנקניקיות ונייבש היטב עם מגבות נייר.
נפתח את בצק העלים על משטח עבודה, נרדד מעט, נמרח על הבצק פירה, חרדל וקטשופ לרוחב, בצד שקרוב אלינו.
נסדר שורה של נקניקיות מעל לתוספות, כ 4-5 נקניקיות בשורה ונגלגל לרולדה, רק עד שהנקניקיות עטופות, נחתוך את הרולדה וננתק אותה מבצק העלים שנותר על משטח העבודה. נמשיך כך עד שנגמר הבצק, אמורות להיווצר כ 2-3 רולדות.
כל רולדה נחתוך לבורקסים בגודל שווה ונהדק היטב את הקצוות.
נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום, נסדר את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהמשה בתיבה מזהיבים יפה.
נצנן מעט ונגיש חם.
Ingredients
Directions
תחילה נפשיר את בצק העלים למשך הלילה במקרר. נפשיר גם את הנקניקיות ונייבש היטב עם מגבות נייר.
נפתח את בצק העלים על משטח עבודה, נרדד מעט, נמרח על הבצק פירה, חרדל וקטשופ לרוחב, בצד שקרוב אלינו.
נסדר שורה של נקניקיות מעל לתוספות, כ 4-5 נקניקיות בשורה ונגלגל לרולדה, רק עד שהנקניקיות עטופות, נחתוך את הרולדה וננתק אותה מבצק העלים שנותר על משטח העבודה. נמשיך כך עד שנגמר הבצק, אמורות להיווצר כ 2-3 רולדות.
כל רולדה נחתוך לבורקסים בגודל שווה ונהדק היטב את הקצוות.
נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום, נסדר את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהמשה בתיבה מזהיבים יפה.
נצנן מעט ונגיש חם.