נקניקיות עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
מנת ילדים נוסטלגית וקלה להכנה - נקניקיות פרוסות עם קוביות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ואת הכל מכינים בסיר אחד בלבד. ארוחת צהריים מהירה וטעימה.
את תפוחי האדמה נקלוף ונחתוך לקוביות קטנות בגודל שווה.
את הנקניקיות נפרוס לעיגולים לא דקים מידי, כל עיגול כ- 1 ס"מ עובי.
בסיר רחב ושטוח נטגן את תפוחי האדמה בכ-2 כפות שמן כ- 5 דקות טיגון, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט.
נוסיף לסיר את פרוסות הנקניקיות ונמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות, עד שגם הנקניקיות משחימות יפה.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים, עד לכיסוי תפוחי האדמה (נתחיל בכוס מים ואם צריך נוסיף עוד.
נוסיף גם רסק עגבניות ותבלינים, נערבב היטב עד שכל המים נצבעים אדום, נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית כ חצי שעה .
נבדוק שתפוחי האדמה רכים, נבדוק גם את התיבול ונסיר מהאש.
נגיש מעל מצע של אורז לבן ובתאבון.
Ingredients
Directions
את תפוחי האדמה נקלוף ונחתוך לקוביות קטנות בגודל שווה.
את הנקניקיות נפרוס לעיגולים לא דקים מידי, כל עיגול כ- 1 ס"מ עובי.
בסיר רחב ושטוח נטגן את תפוחי האדמה בכ-2 כפות שמן כ- 5 דקות טיגון, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט.
נוסיף לסיר את פרוסות הנקניקיות ונמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות, עד שגם הנקניקיות משחימות יפה.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים, עד לכיסוי תפוחי האדמה (נתחיל בכוס מים ואם צריך נוסיף עוד.
נוסיף גם רסק עגבניות ותבלינים, נערבב היטב עד שכל המים נצבעים אדום, נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית כ חצי שעה .
נבדוק שתפוחי האדמה רכים, נבדוק גם את התיבול ונסיר מהאש.
נגיש מעל מצע של אורז לבן ובתאבון.