עוגת סולת וגזר כתומה מדהימה
שדרגו את עוגת הסולת הרגילה עם תוספת של גזר כתום שהופך את העוגה למושלמת מאי פעם. מומלצת לאירוח או סתם לקפה של אחר הצהריים.
בקערה גדולה טורפים את הביצים בשלמותן בעזרת מטרפה ידנית כ-2 דקות.
מוסיפים לקערת הביצים סוכר, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
מגררים גזר על השלב הבינוני בפומפייה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר מצרכי העוגה מלבד הקמח ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים קמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
בינתיים מכינים סירופ: בסיר בינוני מחממים מים עם סוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ תפו ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
מקררים את הסירופ ומניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-12 דקות. לאחר הצינון שופכים על גביה את הסירופ כך שהוא מכסה את כל שטח העוגה.
מניחים לעוגה לספוח את הנוזלים כ-5 דקות ונהנים.
Ingredients
Directions
בקערה גדולה טורפים את הביצים בשלמותן בעזרת מטרפה ידנית כ-2 דקות.
מוסיפים לקערת הביצים סוכר, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
מגררים גזר על השלב הבינוני בפומפייה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר מצרכי העוגה מלבד הקמח ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים קמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
בינתיים מכינים סירופ: בסיר בינוני מחממים מים עם סוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ תפו ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
מקררים את הסירופ ומניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-12 דקות. לאחר הצינון שופכים על גביה את הסירופ כך שהוא מכסה את כל שטח העוגה.
מניחים לעוגה לספוח את הנוזלים כ-5 דקות ונהנים.