טורטיות מטוגנות במילוי ירקות מוקפצים (אגרול טורטייה)
מתכון לאגרולים ביתיים עשויים מטורטייה מצופה בפירורי לחם ומטוגנת. מנה טעימה במיוחד ומלאה בירקות צבעוניים. מושלם כמנה ראשונה או לארוחת ערב צמחונית מקורית.
נתחיל עם הכנת המילוי: במחבת ווק נקפיץ בשמן זית או בשמן רגיל את כל הירקות לפי הסדר הכתוב במצרכים. בכל פעם שנוסיף ירק חדש נערבב ונקפיץ לכדקה. נתבל במלח ופלפל ונמשיך להקפיץ עד שכל הירקות רכים.
נוציא את כל הירקות למסננת ונניח לצינון.
בכוס קטנה נערבב קמח ומים לקבלת עיסה דביקה.
ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כמות נדיבה ממלית הירקות.
נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.
לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.
בצלחת קעורה נטרוף ביצה עם חרדל וקטשופ לבלילה ללא גושים.
בקערה שנייה נערבב פירורי לחם עם שומשום.
נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.
נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד ונוציא לנייר סופג.
Ingredients
Directions
נתחיל עם הכנת המילוי: במחבת ווק נקפיץ בשמן זית או בשמן רגיל את כל הירקות לפי הסדר הכתוב במצרכים. בכל פעם שנוסיף ירק חדש נערבב ונקפיץ לכדקה. נתבל במלח ופלפל ונמשיך להקפיץ עד שכל הירקות רכים.
נוציא את כל הירקות למסננת ונניח לצינון.
בכוס קטנה נערבב קמח ומים לקבלת עיסה דביקה.
ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כמות נדיבה ממלית הירקות.
נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.
לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.
בצלחת קעורה נטרוף ביצה עם חרדל וקטשופ לבלילה ללא גושים.
בקערה שנייה נערבב פירורי לחם עם שומשום.
נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.
נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד ונוציא לנייר סופג.