FoodisGood

גביניות שמרים מושלמות • מתכון בטוח

AuthorsigalitTNCategoryDifficultyIntermediate

בצק שמרים מושלם בשילוב מלית גבינה וצימוקים יוצרים את המאפה המושלם לאוהבי השמרים, מאפה גביניות ריחני וממכר, אחד ממאפי השמרים הכי מוצלחים ואהובים.

Yields1 Serving
Prep Time50 minsCook Time15 minsTotal Time1 hr 5 mins
לבצק שמרים
 1 קילו קמח
 50 גרם שמרית טרי / 2 כפות שמרים יבשים
 2 ביצים
 200 גרם חמאה
 1 כוס סוכר
 1.5 כוסות מים / חלב פושר
למילוי גבינה
 2 גביעי גבינה לבנה 5 % (250 גרם כל גביע)
 1 חלמון
 1 שקית סוכר וניל
 1/2 כוס סוכר
 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
 חופן צימוקים (לא חובה)
 כף גרידת לימון (לא חובה)
לציפוי
 ביצה טרופה
 גבישי סוכר
1

בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי בצק הגביניות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

2

נכסה את הבצק ונניח להתפחה של שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

3

נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

4

כל חלק נרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ וממנו נקרוץ ריבועים בגודל 10X10.

5

בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לעיסה אחידה.

6

נמלא כל ריבוע במרכזו בככף מהמלית ונסגור לצורת מעטפה, נהדק את הקצוות היטב.

7

נסדר את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים (הגביניות תופחות בתנור).

8

נמרח כל גבינייה בביצה טרופה, נפזר מעט גבישי סוכר.

9

נניח את הגביניות על התבנית לתפיחה נוספת של חצי שעה.

10

נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה יפה.

11

לפני ההגשה נפדר את הגביניות באבקת סוכר ונגיש.

Ingredients

לבצק שמרים
 1 קילו קמח
 50 גרם שמרית טרי / 2 כפות שמרים יבשים
 2 ביצים
 200 גרם חמאה
 1 כוס סוכר
 1.5 כוסות מים / חלב פושר
למילוי גבינה
 2 גביעי גבינה לבנה 5 % (250 גרם כל גביע)
 1 חלמון
 1 שקית סוכר וניל
 1/2 כוס סוכר
 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
 חופן צימוקים (לא חובה)
 כף גרידת לימון (לא חובה)
לציפוי
 ביצה טרופה
 גבישי סוכר

Directions

1

בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי בצק הגביניות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

2

נכסה את הבצק ונניח להתפחה של שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

3

נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

4

כל חלק נרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ וממנו נקרוץ ריבועים בגודל 10X10.

5

בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לעיסה אחידה.

6

נמלא כל ריבוע במרכזו בככף מהמלית ונסגור לצורת מעטפה, נהדק את הקצוות היטב.

7

נסדר את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים (הגביניות תופחות בתנור).

8

נמרח כל גבינייה בביצה טרופה, נפזר מעט גבישי סוכר.

9

נניח את הגביניות על התבנית לתפיחה נוספת של חצי שעה.

10

נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה יפה.

11

לפני ההגשה נפדר את הגביניות באבקת סוכר ונגיש.

Notes

גביניות שמרים מושלמות • מתכון בטוח

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן