גביניות שמרים מושלמות • מתכון בטוח
בצק שמרים מושלם בשילוב מלית גבינה וצימוקים יוצרים את המאפה המושלם לאוהבי השמרים, מאפה גביניות ריחני וממכר, אחד ממאפי השמרים הכי מוצלחים ואהובים.
בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי בצק הגביניות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
נכסה את הבצק ונניח להתפחה של שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
כל חלק נרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ וממנו נקרוץ ריבועים בגודל 10X10.
בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לעיסה אחידה.
נמלא כל ריבוע במרכזו בככף מהמלית ונסגור לצורת מעטפה, נהדק את הקצוות היטב.
נסדר את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים (הגביניות תופחות בתנור).
נמרח כל גבינייה בביצה טרופה, נפזר מעט גבישי סוכר.
נניח את הגביניות על התבנית לתפיחה נוספת של חצי שעה.
נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה יפה.
לפני ההגשה נפדר את הגביניות באבקת סוכר ונגיש.
Ingredients
Directions
בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי בצק הגביניות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
נכסה את הבצק ונניח להתפחה של שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
כל חלק נרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ וממנו נקרוץ ריבועים בגודל 10X10.
בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לעיסה אחידה.
נמלא כל ריבוע במרכזו בככף מהמלית ונסגור לצורת מעטפה, נהדק את הקצוות היטב.
נסדר את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווחים (הגביניות תופחות בתנור).
נמרח כל גבינייה בביצה טרופה, נפזר מעט גבישי סוכר.
נניח את הגביניות על התבנית לתפיחה נוספת של חצי שעה.
נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה יפה.
לפני ההגשה נפדר את הגביניות באבקת סוכר ונגיש.