FoodisGood

מתכון לסבאיה (סבייה) • מאפה תימני

AuthorOrnaVaCategoryDifficultyBeginner

מתכון משודרג למאפה התימני המוכר סבאיה (או סבייה), מאפה שמרים עם גבינה שניתן להכין בכל בית. מעולה לארוחת בוקר שבת.

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 10 mins
 קילו קמח לחם
 3 כפות סוכר
 1 כף מלח
 1/4 כפית שמרים יבשים
 3 כוסות מים פושרים
 200 גרם חמאה או מחמאה מומסת
 200 גרם גבינה צהובה
1

לקערת המערבל מנפים קמח ומוסיפים סוכר, שמרים ומים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

2

לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.

3

מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-10 דקות מנוחה.

4

לשים את הבצק שנית ומחלקים ל-10 כדורים, מכסים ומניחים לחצי שעה נוספת (הבצק לא תופח).

5

משמנים תבנית פיירקס בינונית, מרדדים את הכדור הראשון לגודל התבנית, מורחים שכבת חמאה ומפזרים גבינה צהובה.

6

ממשיכים כך עם שאר הכדורים - רידוד, חמאה וגבינה, מסיימים עם שכבת בצק.

7

מורחים עם שכבת הבצק האחרונה ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור חם על 180 מעלות עד להבה.

8

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים.

Ingredients

 קילו קמח לחם
 3 כפות סוכר
 1 כף מלח
 1/4 כפית שמרים יבשים
 3 כוסות מים פושרים
 200 גרם חמאה או מחמאה מומסת
 200 גרם גבינה צהובה

Directions

1

לקערת המערבל מנפים קמח ומוסיפים סוכר, שמרים ומים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

2

לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.

3

מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-10 דקות מנוחה.

4

לשים את הבצק שנית ומחלקים ל-10 כדורים, מכסים ומניחים לחצי שעה נוספת (הבצק לא תופח).

5

משמנים תבנית פיירקס בינונית, מרדדים את הכדור הראשון לגודל התבנית, מורחים שכבת חמאה ומפזרים גבינה צהובה.

6

ממשיכים כך עם שאר הכדורים - רידוד, חמאה וגבינה, מסיימים עם שכבת בצק.

7

מורחים עם שכבת הבצק האחרונה ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור חם על 180 מעלות עד להבה.

8

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים.

Notes

מתכון לסבאיה (סבייה) • מאפה תימני

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן