מתכון לסבאיה (סבייה) • מאפה תימני
מתכון משודרג למאפה התימני המוכר סבאיה (או סבייה), מאפה שמרים עם גבינה שניתן להכין בכל בית. מעולה לארוחת בוקר שבת.
לקערת המערבל מנפים קמח ומוסיפים סוכר, שמרים ומים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.
מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-10 דקות מנוחה.
לשים את הבצק שנית ומחלקים ל-10 כדורים, מכסים ומניחים לחצי שעה נוספת (הבצק לא תופח).
משמנים תבנית פיירקס בינונית, מרדדים את הכדור הראשון לגודל התבנית, מורחים שכבת חמאה ומפזרים גבינה צהובה.
ממשיכים כך עם שאר הכדורים - רידוד, חמאה וגבינה, מסיימים עם שכבת בצק.
מורחים עם שכבת הבצק האחרונה ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור חם על 180 מעלות עד להבה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים.
Ingredients
Directions
לקערת המערבל מנפים קמח ומוסיפים סוכר, שמרים ומים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.
מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-10 דקות מנוחה.
לשים את הבצק שנית ומחלקים ל-10 כדורים, מכסים ומניחים לחצי שעה נוספת (הבצק לא תופח).
משמנים תבנית פיירקס בינונית, מרדדים את הכדור הראשון לגודל התבנית, מורחים שכבת חמאה ומפזרים גבינה צהובה.
ממשיכים כך עם שאר הכדורים - רידוד, חמאה וגבינה, מסיימים עם שכבת בצק.
מורחים עם שכבת הבצק האחרונה ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור חם על 180 מעלות עד להבה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים.