FoodisGood

לזניה של חצילים וגבינות – מתכון צמחוני

AuthorAmihud PeryCategory, DifficultyIntermediate

מתכון בטוח ללזנית חצילים וגבינות. שכבות של רוטב עגבניות, דפי לזניה, חצילים וגבינות אפויות יחדיו בתנור - שילוב טעמים יוצא מן הכלל. מנה מעולה לאירוח.

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time55 minsTotal Time1 hr 35 mins
לשכבות לזנית חצילים
 4 חצילים
 2 חבילות בייבי מוצרלה של גד (150 גרם)
  150 גרם פיקורינו
 חבילת דפי לזניה
לרוטב לזניה
 2 קופסאות של עגבניות קלופות (או יותר, תלוי בגודל התבנית)
 מלח, פלפל לפי הטעם
 בזיליקום / אורגנו לפי הטעם
מכינים את הרוטב ללזניה
1

טוחנים את העגבניות ומבשלים על סיר עם מלח ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם טוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.

מכינים את החצילים
2

פורסים את 3 החצילים לפרוסות, מסדרים על משטח עבודה, מפזרים מלח ומשרים במשך שעה.

3

מיבשים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.

מרכיבים לזניה
4

מגוררים או מפוררים עם מזלג את הגבינות.

5

משמנים מעט תבנית ובה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא: שכבת רוטב, שכבד דפי לזניה, שכבת חצילים, ושכבת גבינות. ממשיכים כך ומסיימים עם שכבת גבינות עליונה.

6

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור על 180 מעלות למשך 50 דקות בערך. מורידים את הנייר כסף ומעבירים את למצב גריל לעוד 5 דקות הקרמה.

רצוי להכין יום לפני לקרר לחתוך למנות ואז לחמם ולהקרים.

Ingredients

לשכבות לזנית חצילים
 4 חצילים
 2 חבילות בייבי מוצרלה של גד (150 גרם)
  150 גרם פיקורינו
 חבילת דפי לזניה
לרוטב לזניה
 2 קופסאות של עגבניות קלופות (או יותר, תלוי בגודל התבנית)
 מלח, פלפל לפי הטעם
 בזיליקום / אורגנו לפי הטעם

Directions

מכינים את הרוטב ללזניה
1

טוחנים את העגבניות ומבשלים על סיר עם מלח ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם טוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.

מכינים את החצילים
2

פורסים את 3 החצילים לפרוסות, מסדרים על משטח עבודה, מפזרים מלח ומשרים במשך שעה.

3

מיבשים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.

מרכיבים לזניה
4

מגוררים או מפוררים עם מזלג את הגבינות.

5

משמנים מעט תבנית ובה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא: שכבת רוטב, שכבד דפי לזניה, שכבת חצילים, ושכבת גבינות. ממשיכים כך ומסיימים עם שכבת גבינות עליונה.

6

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור על 180 מעלות למשך 50 דקות בערך. מורידים את הנייר כסף ומעבירים את למצב גריל לעוד 5 דקות הקרמה.

Notes

לזניה של חצילים וגבינות – מתכון צמחוני

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן