מאפינס שיבולת שועל טבעוניים מתוקים
מאפים מתוקים מקמח מלא ושיבולת שועל. משלבים בתוכם גם סוכר חום ופירות טריים. מאוד מתאימים לבוקר חורפי וקריר. היום אני משתף במתכון קל למאפינס שיבולת שועל מקמח מלא.
נחמם תנור ל-180 מעלות ונשמן תבנית שקעים למאפינס.
לקערה גדולה ננפה קמח ואליו נוספים שיבולת שועל, סודה לשתייה, מלח, קינמון וג'ינג'ר. נערבב היטב.
נוסיף לקערה רסק תפוחים, סוכרים וסירופ מייפל ונערבב מעט כמעט עד לאיחוד. נוסיף תותים או בננות ונערבב רק עד לאיחוד.
ניצוק את התערובת לשקעי המאפינס בתבנית כך שהתערובת תמלא רק 3/4 מגובה השקע. נפזר מעט שיבולת שועל וסוכר חום.
נאפה את המאפינס למשך 20 דקות, או עד שקיסם במרכז המאפינס יוצא יבש.
נחלץ מיד מהתבנית לצינון.
ניתן להוסיף גם שוקולד צ'יפס מעל למאפינס.
Ingredients
Directions
נחמם תנור ל-180 מעלות ונשמן תבנית שקעים למאפינס.
לקערה גדולה ננפה קמח ואליו נוספים שיבולת שועל, סודה לשתייה, מלח, קינמון וג'ינג'ר. נערבב היטב.
נוסיף לקערה רסק תפוחים, סוכרים וסירופ מייפל ונערבב מעט כמעט עד לאיחוד. נוסיף תותים או בננות ונערבב רק עד לאיחוד.
ניצוק את התערובת לשקעי המאפינס בתבנית כך שהתערובת תמלא רק 3/4 מגובה השקע. נפזר מעט שיבולת שועל וסוכר חום.
נאפה את המאפינס למשך 20 דקות, או עד שקיסם במרכז המאפינס יוצא יבש.
נחלץ מיד מהתבנית לצינון.