נמורה – מאפה פילו מתוק
נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.
מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.
משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.
מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.
מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.
חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
Ingredients
Directions
מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.
משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.
מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.
מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.
חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.