Refresh

This website www.foodisgood.co.il/recipes/%d7%a0%d7%9e%d7%95%d7%a8%d7%94-%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%95-%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

נמורה – מאפה פילו מתוק

AuthoramnikanaanCategoryDifficultyIntermediate

נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
 1 חבילת בצק פילו
 1/2 כוס חמאה מומסת
למילוי
 1 ליטר חלב
 2 כפות סוכר
 6-7 כפות קורנפלור
לסירופ מתוק
 כוס וחצי מים
 כוס סוכר
 כפית מי ורדים
 כפית מיץ לימון
1

מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.

2

משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.

3

מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.

4

מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.

5

חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.

6

מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

Ingredients

 1 חבילת בצק פילו
 1/2 כוס חמאה מומסת
למילוי
 1 ליטר חלב
 2 כפות סוכר
 6-7 כפות קורנפלור
לסירופ מתוק
 כוס וחצי מים
 כוס סוכר
 כפית מי ורדים
 כפית מיץ לימון

Directions

1

מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.

2

משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.

3

מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.

4

מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.

5

חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.

6

מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

Notes

נמורה – מאפה פילו מתוק

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן