FoodisGood

פולנטה – ממליגה רומנית ב-15 דקות

אני רומניה וגדלתי על ממליגה, או בשפת השפים המקצועיים פולנטה. אני זוכרת שלא היה עובר שבוע מבלי שאכלנו ממליגה, במיוחד בחורף, אמא הייתה מכינה ממליגה פרווה צ'יק צ'אק ומגישה לנו עם כבדים או סלט ירקות. היום אני מכינה ממליגה חלבית עם שמנת לבישול וגבינת פרמז'ן ב-15 דקות, ממש קל ופשוט ומזכיר נשכחות..

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
 כלי חשוב מאוד - מטרפה
 40-60 גרם חמאה (תלוי בדיאטה)
 150 מ"ל שמנת לבישול (חבילה קטנה)
 5-6 כוסות מים רותחים
 כפית גדושה מלח
 חצי קילו קמח תירס
 50 גרם פרמז'ן
להגשה
 2 פרוסות גבינה צהובה
1

בסיר בינוני ממיסים חמאה, כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים לסיר מיכל קטן של שמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מוסיפים רק 4 כוסות מים רותחים ומלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

2

מוסיפים קמח תירס תוך כדי בחישה איטית בלי הפסקה עם מטרפה ידנית. כאשר מתקבלת עיסה סמיכה וחלקה ומתחילים להרגיש התנגדות מוסיפים פרמז'ן וממשיכים לערבב.

3

במידה והמרקם יבש מידי ממשיכים להוסיף חצאי כוסות מים עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.

4

מעבירים מהר לכלי הגשה כי הפולנטה מתקררת במהירות ומתקשה. מגישים עם סלט קצוץ מתובל וגבינה צהובה.

*לפולנטה פרווה אפשר לוותר על הגבינות, להחליף חמאה במחמאה ולהוסיף כוס וחצי מים למתכון.
*אפשר לאכול חם או להעביר לכלי עגול, לחכות ולאכול פרוסות מוצקות.


המעדן הרומני הזה שנקרא פולנטה הוא כל-כך קל להכנה ומהווה תוספת נהדר למגוון רחב של מנות. אם אתם מחפשים שדרוג לפולנטה שלכם, יש לנו מתכון מעולה >> פולנטה עם פטריות

Ingredients

 כלי חשוב מאוד - מטרפה
 40-60 גרם חמאה (תלוי בדיאטה)
 150 מ"ל שמנת לבישול (חבילה קטנה)
 5-6 כוסות מים רותחים
 כפית גדושה מלח
 חצי קילו קמח תירס
 50 גרם פרמז'ן
להגשה
 2 פרוסות גבינה צהובה

Directions

1

בסיר בינוני ממיסים חמאה, כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים לסיר מיכל קטן של שמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מוסיפים רק 4 כוסות מים רותחים ומלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

2

מוסיפים קמח תירס תוך כדי בחישה איטית בלי הפסקה עם מטרפה ידנית. כאשר מתקבלת עיסה סמיכה וחלקה ומתחילים להרגיש התנגדות מוסיפים פרמז'ן וממשיכים לערבב.

3

במידה והמרקם יבש מידי ממשיכים להוסיף חצאי כוסות מים עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.

4

מעבירים מהר לכלי הגשה כי הפולנטה מתקררת במהירות ומתקשה. מגישים עם סלט קצוץ מתובל וגבינה צהובה.

Notes

פולנטה – ממליגה רומנית ב-15 דקות

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן