תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב
המתכון של אתי בן-שמעון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר טחון ברוטב עגבניות וירקות. מנה מעולה שמתאימה כמנה עיקרית בארוחת שבת או לארוחת צהריים מזינה ומשביעה.
מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.
מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.
בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.
לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.
להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.
תחתיות ארטישוק עם בשר הוא בסיס מעולה למגוון רטבים, ניתן לשלב את התחתיות הממולאות גם עם רוטב אפונה, ירקות, עוף וכד'..
Ingredients
Directions
מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.
מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.
בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.
לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.
להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.