דג סלמון במחבת • מתכון בטוח
מתכון לסלמון במחבת שמכינים ממש בקלות, פילה סלמון צלוי ישר על המחבת עם מלח, פלפל ולימון. הסלמון יוצא עסיסי וטעים, לא מתייבש ולא עמוס בתבלינים.
בכוס קטנה נערבב חמאה עם שמן זית, מלח ופלפל.
נעביר את פרוסות פילה הסלמון לקערה ונעסה אותן היטב בתערובת שמן הזית.
נכסה את הקערה ונניח במקר למשך 15 דקות, כך נוודא שהדג ספג את טעמי המרינדה.
נחמם מחבת פסים ורק כשהמחבת חמה נניח את פרוסות הדג במחבת. אם חתיכות הדג עם עור, נניח את הצד עם העור ראשון על המחבת.
זה הזמן להוסיף סויה / טריאקי / סילאן / רוזמרין למחבת.
נטגן את הדג 5 דקות, עד שכל בסיס הדג משנה צבעו ונהפוך לצד שני.
נמשיך לטגן את הסלמון עוד 3-4 דקות ולא יותר, אנחנו רוצים להכין את הדג אבל לא לייבש אותו.
כשהסלמון מוכן, נוציא לצלחת הגשה (לא לנייר סופג), נסחט לימון טרי מעל לפרוסות הדג, נטעם ונוסיף מלח או פלפל לפי הטעם.
Ingredients
Directions
בכוס קטנה נערבב חמאה עם שמן זית, מלח ופלפל.
נעביר את פרוסות פילה הסלמון לקערה ונעסה אותן היטב בתערובת שמן הזית.
נכסה את הקערה ונניח במקר למשך 15 דקות, כך נוודא שהדג ספג את טעמי המרינדה.
נחמם מחבת פסים ורק כשהמחבת חמה נניח את פרוסות הדג במחבת. אם חתיכות הדג עם עור, נניח את הצד עם העור ראשון על המחבת.
זה הזמן להוסיף סויה / טריאקי / סילאן / רוזמרין למחבת.
נטגן את הדג 5 דקות, עד שכל בסיס הדג משנה צבעו ונהפוך לצד שני.
נמשיך לטגן את הסלמון עוד 3-4 דקות ולא יותר, אנחנו רוצים להכין את הדג אבל לא לייבש אותו.
כשהסלמון מוכן, נוציא לצלחת הגשה (לא לנייר סופג), נסחט לימון טרי מעל לפרוסות הדג, נטעם ונוסיף מלח או פלפל לפי הטעם.