מאפים אישיים במילוי גבינה, עגבניות שרי ועירית
המתכון של אורית בנוז לתחתיות בצק פילו במילוי שמנת, גבינה, עירית ועגבניות שרי. מנה ראשונה מעולה לשבועות או לכל אירוח חלבי אחר. קל להכנה, צבעוני וטעים במיוחד.
כל 2 דפי פילו מרססים בשמן זית ומניחים האחד מעל לשני.
חותכים ל-4 חלקים שווים בצורת פלוס (+).
מרססים תבנית מאפינס שקעים (עדיף סיליקון) בשמן זית ומניחים רבע ממלבן הפילו בכל שקע. ממשיכים כך עד למילוי 20 שקעי מאפינס.
בקערה גדולה מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה, מלח, פלפל שחור ועירית קצוצה.
חותכים את עגבניות השרי לרבעים. ואת גבינת הפרומעז לחתיוכת קטנות (בגודל של חתיכה לכל מאפה).
ממלאים כל שקע פילו ממלית השמנת 3/4 גובה. משקיעים חתיכת פרומעז ו 3-4 רבעי עגבניית שרי בכל שקע ממולא.
אופים את מאפי הפילו הממולאים בתנור חם על 150 מעלות עד שהם נראים שחומים ומוכנים (כמו בתמונה).
מוציאים את המאפים מהתנור, מחלצים מתבניות המאפינס ומניחים לצינון על רשת.
במידה והוצאתם את המאפים מהתנור והם בהירים בתחתית, ניתן להוציא מהתבנית ולהניח על נייר אפייה לעוד כמה דקות בתנור
Ingredients
Directions
כל 2 דפי פילו מרססים בשמן זית ומניחים האחד מעל לשני.
חותכים ל-4 חלקים שווים בצורת פלוס (+).
מרססים תבנית מאפינס שקעים (עדיף סיליקון) בשמן זית ומניחים רבע ממלבן הפילו בכל שקע. ממשיכים כך עד למילוי 20 שקעי מאפינס.
בקערה גדולה מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה, מלח, פלפל שחור ועירית קצוצה.
חותכים את עגבניות השרי לרבעים. ואת גבינת הפרומעז לחתיוכת קטנות (בגודל של חתיכה לכל מאפה).
ממלאים כל שקע פילו ממלית השמנת 3/4 גובה. משקיעים חתיכת פרומעז ו 3-4 רבעי עגבניית שרי בכל שקע ממולא.
אופים את מאפי הפילו הממולאים בתנור חם על 150 מעלות עד שהם נראים שחומים ומוכנים (כמו בתמונה).
מוציאים את המאפים מהתנור, מחלצים מתבניות המאפינס ומניחים לצינון על רשת.
במידה והוצאתם את המאפים מהתנור והם בהירים בתחתית, ניתן להוציא מהתבנית ולהניח על נייר אפייה לעוד כמה דקות בתנור