פשטידת רועים – תפוחי אדמה ובשר טחון
השילוב המופלא של בשר טחון ופירה הוא שילוב מנצח. בפשטידת הרועים יוצרים שכבות של פירה ובשר טחון ומגישים ישר בתבנית. ארוחת צהריים משביעה וטעימה.
את תפוחי האדמה קולפים ומרתיחים עם מלח.
מעבירים לקערה גדולה, מועכים לפירה ומניחים לצינון מוחלט.
לאחר צינון מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד לעיסה חלקה.
בזמן שהפירה מצטנן מטגנים במחבת רחבה בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומפוררים היטב עם מזלג.
משמנים תבנית מרובעת בינונית, משטחים בתבנית חצי מכמות הפירה.
מעל לפירה מסדרים את הסדר הטחון ומשטחים.
מעל לבשר משטחים את הפירה הנותר ובעזרת מזלג מעצבים מעט.
אופים את הפשטידה בתור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.
מוציאים, מצננים מעט להתייצבות ומגישים.
Ingredients
Directions
את תפוחי האדמה קולפים ומרתיחים עם מלח.
מעבירים לקערה גדולה, מועכים לפירה ומניחים לצינון מוחלט.
לאחר צינון מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד לעיסה חלקה.
בזמן שהפירה מצטנן מטגנים במחבת רחבה בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומפוררים היטב עם מזלג.
משמנים תבנית מרובעת בינונית, משטחים בתבנית חצי מכמות הפירה.
מעל לפירה מסדרים את הסדר הטחון ומשטחים.
מעל לבשר משטחים את הפירה הנותר ובעזרת מזלג מעצבים מעט.
אופים את הפשטידה בתור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.
מוציאים, מצננים מעט להתייצבות ומגישים.