גיטוב – מאפה קווקזי במילוי ירק
המתכון של ליה חודיינטוב לגיטוב - המאפה הקווקזי הכי טעים שיש! את בצק הגיטוב מכינים מ-3 מצרכים בסיסיים בלבד וממלאים בירק / בשר / גבינות או כל מה שאוהבים.
את הירק נקצוץ דק דק, מלבד התרד אותו נקצוץ גס יותר, נערבב את כל הירק בקערה מלבד הבצל הירוק.
על מחבת רחבה נטגן במעט חמאה את הבצל הירוק עד לריכוך, נעביר את הבצל הירוק לקערת הירק ונטגן את הבצל הרגיל גם כן עד לריכוך, נעביר גם אותו לקערת הירק.
נוסיף לקערת הירק גם גבינה (לא חובה), מלח ופלפל, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.
לקערה גדולה ננפה קמח, נוסיף מלח ומים בהדרגה, תוך כדי לישה ונמשיך עם המים רק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. נכסה את קערת הבצק ונניח לרבע שעה. נלוש שנית נכסה ונניח לרבע שעה נוספת.
נחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג. כל כדור נרדד לעיגול גדול ודק.
על חצי העיגול נניח כמות יפה של מילוי, שתכסה בשכבה אחידה חצי מהעיגול, נשאיר את שולי הבצק חשופים ללא מילוי.
נכסה עם החלק השני מעל למילוי ונהדק שוליים עם מזלג.
נטגן על מחבת חמה ללא שמן, כ-3 דקות מכל צד.
נוציא את הגיטובים לצלחת הגשה, נמרח בחמאה ונגיש חמים.
Ingredients
Directions
את הירק נקצוץ דק דק, מלבד התרד אותו נקצוץ גס יותר, נערבב את כל הירק בקערה מלבד הבצל הירוק.
על מחבת רחבה נטגן במעט חמאה את הבצל הירוק עד לריכוך, נעביר את הבצל הירוק לקערת הירק ונטגן את הבצל הרגיל גם כן עד לריכוך, נעביר גם אותו לקערת הירק.
נוסיף לקערת הירק גם גבינה (לא חובה), מלח ופלפל, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.
לקערה גדולה ננפה קמח, נוסיף מלח ומים בהדרגה, תוך כדי לישה ונמשיך עם המים רק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. נכסה את קערת הבצק ונניח לרבע שעה. נלוש שנית נכסה ונניח לרבע שעה נוספת.
נחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג. כל כדור נרדד לעיגול גדול ודק.
על חצי העיגול נניח כמות יפה של מילוי, שתכסה בשכבה אחידה חצי מהעיגול, נשאיר את שולי הבצק חשופים ללא מילוי.
נכסה עם החלק השני מעל למילוי ונהדק שוליים עם מזלג.
נטגן על מחבת חמה ללא שמן, כ-3 דקות מכל צד.
נוציא את הגיטובים לצלחת הגשה, נמרח בחמאה ונגיש חמים.