FoodisGood

תבשיל עדשים עם המון ירקות • טעים, טעים, טעים!

מתכון לתבשיל עדשים עם אורז וירקות ברוטב עגבניות. תבשיל מהביל מלא בוויטמינים, בריא ומזין והכי חשוב - משביע! מתאים מאוד כתוספת לארוחה אך יכול בהחלט לשמש כארוחה בפני עצמו.

Yields1 Serving
בסיס התבשיל
 חצי כוס אורז בסמטי שטוף
 חצי כוס עדשים ירוקות שהושרו במים ללילה
ירקות התבשיל
 בצל לבן קצוץ
 בצל סגול קצוץ
 3 שיני שום כתושות
 2 ענפי סלרי קצוצים
 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
 קוביות מקישוא אחד
 חצי סלסלת פטריות שמפיניות חתוכות
 חצי כרוב לבן קטן קצוץ
 גזר קטן מגורר דק בפומפייה
 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
 פלפל קטן חריף קצוץ (לא חובה אבל מומלץ!)
 עלי פטרוזיליה שלמים
 שמיר יבש
 הרבה כוסברה קצוצה או יבשה
לתיבול
 רסק עגבניות 100 גרם
 כמון
 חוויאג'
 פפריקה מתוקה
 חצי ליטר מיץ עגבניות
 כף קטשופ
1

בסיר גדול מטגנים בצל לבן וסגול עם שום עד שהבצל הופך שקוף.

2

מוסיפים למחבת את כל שאר הירקות הקצוצים וגם את האורז והעדשים.

3

מוסיפים את כל מצרכי התבלון ומערבבים היטב.

4

מבשלים עד שהכל מתרכך ודי מתאחד, מערבבים מדי פעם עם כף עץ כדי שהתחתית לא תידבק.

5

אפשר להשאיר את התבשיל נוזלי או להסיר את המכסה על מנת לצמצם נוזלים ובכך לקבל תבשיל סמיך יותר עם פחות רוטב.

בבסיסו התבשיל מכיל עדשים וגם אורז אך אפשר לוותר עם האורז.
מבחינת ירקות - אין ירקות חובה וניתן להשמיט או להוסיף איזה ירקות שאוהבים שאינם במתכון.

Ingredients

בסיס התבשיל
 חצי כוס אורז בסמטי שטוף
 חצי כוס עדשים ירוקות שהושרו במים ללילה
ירקות התבשיל
 בצל לבן קצוץ
 בצל סגול קצוץ
 3 שיני שום כתושות
 2 ענפי סלרי קצוצים
 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
 קוביות מקישוא אחד
 חצי סלסלת פטריות שמפיניות חתוכות
 חצי כרוב לבן קטן קצוץ
 גזר קטן מגורר דק בפומפייה
 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
 פלפל קטן חריף קצוץ (לא חובה אבל מומלץ!)
 עלי פטרוזיליה שלמים
 שמיר יבש
 הרבה כוסברה קצוצה או יבשה
לתיבול
 רסק עגבניות 100 גרם
 כמון
 חוויאג'
 פפריקה מתוקה
 חצי ליטר מיץ עגבניות
 כף קטשופ

Directions

1

בסיר גדול מטגנים בצל לבן וסגול עם שום עד שהבצל הופך שקוף.

2

מוסיפים למחבת את כל שאר הירקות הקצוצים וגם את האורז והעדשים.

3

מוסיפים את כל מצרכי התבלון ומערבבים היטב.

4

מבשלים עד שהכל מתרכך ודי מתאחד, מערבבים מדי פעם עם כף עץ כדי שהתחתית לא תידבק.

5

אפשר להשאיר את התבשיל נוזלי או להסיר את המכסה על מנת לצמצם נוזלים ובכך לקבל תבשיל סמיך יותר עם פחות רוטב.

Notes

תבשיל עדשים עם המון ירקות • טעים, טעים, טעים!

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן