עוגת שמרים שוקולד מנצחת • מתכון בטוח
מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד, קלה להכנה ומאוד מאוד מוצלחת! הבצק רך ומדהים ומילוי השוקולד העשיר הוא בדיוק מה שהעוגה צריכה.
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.
ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.
עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה למשך 4 שעות (שימו לב - ניתן לקרר למשך לילה שלם).
מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווה ומרדדים על משטח מקומח קלות - מרדדים לצורת מלבן ארוך, עובי הבצק צריך להיות כ- 3 מ"מ.
בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).
מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.
מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.
על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורכו.
כעת, מהדקים צד אחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.
מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.
לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס - מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
כשהעוגה מוכנה, מרחו סירופ סוכר בנדיבות.
שמרים שוקולד היא העוגה הקלאסית, זו שתמיד כדאי להחזיק למקרה שאורחים מגיעים. יש לנו עוד כמה מתכוני עוגות שמרים שכדאי להכיר:
מגוון מתכוני עוגות תמצאו כאן >> מתכוני עוגות
Ingredients
Directions
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.
ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.
עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה למשך 4 שעות (שימו לב - ניתן לקרר למשך לילה שלם).
מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווה ומרדדים על משטח מקומח קלות - מרדדים לצורת מלבן ארוך, עובי הבצק צריך להיות כ- 3 מ"מ.
בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).
מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.
מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.
על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורכו.
כעת, מהדקים צד אחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.
מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.
לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס - מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
כשהעוגה מוכנה, מרחו סירופ סוכר בנדיבות.