FoodisGood

עוגת שמרים שוקולד מנצחת • מתכון בטוח

AuthorfoodisgoodCategoryDifficultyBeginner

מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד, קלה להכנה ומאוד מאוד מוצלחת! הבצק רך ומדהים ומילוי השוקולד העשיר הוא בדיוק מה שהעוגה צריכה.

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
לבצק שמרים רגיל / פרווה
 550 גרם קמח מנופה
 25 גרם שמרים טריים
 100 גרם סוכר
 120 גרם חמאה / מחמאה לבצק פרווה
 2 ביצים
 150 מ"ל חלב / מים לבצק שמרים פרווה
למלית שוקולד רגילה / פרווה
 100 שוקולד מריר
 100 גרם שוקולד חלב (או מריר לעוגה פרווה)
 150 גרם חמאה קרה או מחמאה
 3 כפות סוכר
 3 כפות קקאו
 ביצה
 *טיפ: ניתן למלא את העוגה גם בממרח שוקולד נוטלה או שוקולד פרווה
לסירופ מתוק
 כוס מים
 כוס סוכר
 כפית לימון
הכנת בצק שמרים
1

בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.

2

ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.

3

עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה למשך 4 שעות (שימו לב - ניתן לקרר למשך לילה שלם).

4

מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווה ומרדדים על משטח מקומח קלות - מרדדים לצורת מלבן ארוך, עובי הבצק צריך להיות כ- 3 מ"מ.

הכנת מילוי שוקולד
5

בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).

6

מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.

7

מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.

קיפול הבצק לעוגה
8

על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.

9

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורכו.

10

כעת, מהדקים צד אחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.

11

מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.

12

לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס - מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

13

כשהעוגה מוכנה, מרחו סירופ סוכר בנדיבות.

שמרים שוקולד היא העוגה הקלאסית, זו שתמיד כדאי להחזיק למקרה שאורחים מגיעים. יש לנו עוד כמה מתכוני עוגות שמרים שכדאי להכיר:

מגוון מתכוני עוגות תמצאו כאן >> מתכוני עוגות

Ingredients

לבצק שמרים רגיל / פרווה
 550 גרם קמח מנופה
 25 גרם שמרים טריים
 100 גרם סוכר
 120 גרם חמאה / מחמאה לבצק פרווה
 2 ביצים
 150 מ"ל חלב / מים לבצק שמרים פרווה
למלית שוקולד רגילה / פרווה
 100 שוקולד מריר
 100 גרם שוקולד חלב (או מריר לעוגה פרווה)
 150 גרם חמאה קרה או מחמאה
 3 כפות סוכר
 3 כפות קקאו
 ביצה
 *טיפ: ניתן למלא את העוגה גם בממרח שוקולד נוטלה או שוקולד פרווה
לסירופ מתוק
 כוס מים
 כוס סוכר
 כפית לימון

Directions

הכנת בצק שמרים
1

בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.

2

ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.

3

עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה למשך 4 שעות (שימו לב - ניתן לקרר למשך לילה שלם).

4

מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווה ומרדדים על משטח מקומח קלות - מרדדים לצורת מלבן ארוך, עובי הבצק צריך להיות כ- 3 מ"מ.

הכנת מילוי שוקולד
5

בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).

6

מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.

7

מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.

קיפול הבצק לעוגה
8

על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.

9

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורכו.

10

כעת, מהדקים צד אחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.

11

מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.

12

לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס - מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

13

כשהעוגה מוכנה, מרחו סירופ סוכר בנדיבות.

Notes

עוגת שמרים שוקולד מנצחת • מתכון בטוח

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן