עוגת שמרים במילוי פרג (רולדה)

על ידי FoodisGood  

המתכון של ישראלה אזולאי לעוגת שמרים פרג מדהימה בצורת רולדה, העוגה המושלמת לאירוח בפורים או סתם כך בשבת. מתכון מפורט, צעד אחר צעד, להכנת עוגה מוצלחת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 30 דקות

    25 דקות

    55 דקות

  • 6 עוגות רולדה

מצרכים למתכון

לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 חלמונים

כוס מיץ תפוזים

קליפה מגורדת מתפוז 1

300 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)

חצי כוס שמן

רבע כוס מים

חצי כוס סוכר

למילוי פרג

400 גרם פרג

קליפת 2 לימונים מגוררת

100 גרם חמאה או מרגרינה

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

הוראות הכנה

הכנת בצק שמרים לעוגה

במיקסר עם וו גיטרה נקציף מרגרינה עד לריכוך, נוסיף חלמונים (אחד אחד), שמן, סוכר, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ונקציף יחדיו כ-2 דקות.

נחליף לוו לישה, נמיך למהירות נמכוה, נוסיף את הקמח בהדרגה, נוסיף גם שמרים ומים ונלוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

נכסה את הקערה ונתפיח למשך שעתיים - שימו לב הבצק לא תופח הרבה, זה בסדר.

הכנת מילוי פרג

בסיר קטן נחמם מים וסוכר, נביא לרתיחה.

ננמיך להבה, נוסיף פרג, קליפת לימון וחמאה ונערבב בעדינות.

נניח את המלית לקירור מוחלט לטמפרטורת החדר.

הרכבה ואפיית הרולדה

כמות המתכון מתאימה להכנת 6 גלילות, לכן, נחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים.

על משטח עבודה לא מקומח נרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.

נמרח מלית ונגלגל לרולדה. נמשיך כך ליצירת 6 עוגות רולדה.

נרפד 2 תבניות בנייר אפייה ונניח על כל תבנית 3 רולדות. נמרח בחלמון מעורבב עם כפית שמן.

נאפה את העוגות בתנור חם על 180 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

נצנן בטמפרטורת החדר ונפרוס את העוגה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00