עוגת שמרים שושנים במילוי שוקולד

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון לעוגת שמרים שושנים שנאפת בסיר הפלא (עם החור במרכז). בצק העוגה תופח באיטיות במקרר במשך הלילה וזה מה שגורם לבצק השמרים להיות מוצלח במיוחד.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 45 דקות

    45 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • תבנית בבקה (סיר הפלא)

מצרכים למתכון

4.5 כוסות מדידה קמח

200 גרם מרגרינה רכה

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

1 ביצה שלמה

1 כפית מלח

1 כוס מים

למילוי: ממרח שוקולד / ממרח תמרים או כל מה שאוהבים

לסירופ

כוס וחצי מים רותחים

כוס סוכר

כמה טיפות מיץ לימון

הוראות הכנה

בקערת המיקסר שמים את כל המצרכים חוץ מהמלח. לשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות רק מאוד, אין צורך להוסיף קמח.

מכסים את בצק העוגה ומניחים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכניסים את הקערה לתפיחה במקרר לכמה שעות, עדיף לתת לבצק לתפוח במשך הלילה.

ליצירת עוגת שמרים שושנים - מרדדים את הבצק למלבן ארוך, מורחים ממרח שוקולד פרווה או חלבי, או ממרח תמרים (מה שמתחשק) ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. חותכים ל-10 חלקים שווים. מכסים ומניחים ל- 10 דקות.

מסדרים את השבלולים בתבנית בבקה עם חור באמצע. על התבנית להיות משומנת היבט (בחמאה או מחמאה).

אופים את העוגה בחום של 180 מעלות במשך כ- 45 דקות.

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה סירופ מתוק וחם - מרתיחים את כל מצרכי הסירופ 10 דקות, ומסירים מהאש.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

טוני

09/04/2018

אפשר להמיר את המרגרינה בחמאה ? נראה טעים מבחינתי 5 כוכבים. אאפה אותה לשבת הקרובה

נועה

05/02/2018

אני מחפשת מתכון לזה שיוצא מתוק, זה יוצא מתוק מספיק,?

יונית חדש

28/01/2016

עוגת השמרים מעולה וטעימה ניסיתי והכל חוסל דירוג 5 כוכבים ממני

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00