
עוגת שמרים עם גבינה ודובדבנים
על ידי כרמית מ. דהאן עוגות
עונת הדובדבנים הגיעה ממש בסמוך לשבועות מה שהופך ביחד לתירוץ נהדר להכין עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים. עוגה מנחמת כזאת שאי אפשר להפסיק ליישר.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
-
50 דקות
30 דקות
1 שעה 20 דקות
- 1-2 עוגות
הוראות הכנה
הכנת בצק שמרים
במיקסר מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים.
מוסיפים חמאה, ביצים, חלב וקורט מלח ולשים לבצק רק ודביק.
מעבירים לקערה משומנת, עוטפים ומשאירים את הבצק לתפיחה איטית למשך הלילה במקרר.
מילוי ואפייה
בקערה גדולה מערבבים היטב גבינה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון, פודינג וניל וניצה. מערבבים עד לתערובת חלקה וללא גושים כלל.
מוציאים את בצק השמרים מהמקרר ומרדדים לצורה הרצויה. הכי קל לרדד למלבן גדול ודק (ניתן אפילו לעשות 2 רולדות).
מורחים את מלית הגבינה ומעל את קונפיטורת הדובדבנים.
סוגרים את העוגה היטב או בצורת רולדה או בצורת צמה, מה שמתחשק ומעבירים לתבנית.
אופים את עוגת השמרים בתנור חם על 170 מעלות עד להשחמה (בין 30-40 דקות).
בינתיים מכינים סירופ מתוק לזיגוג: מרתיחים יחדיו את כל מצרכי הסירופ, מערבבים ומסירים מהאש.
ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בנדיבות מהסירופ החם.
לאוהבי עוגות שמרים >> 9 עוגות שמרים מדהימות שחובה להכיר
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת

06/08/2015
היי יעל,
כרמית לא ציינה במתכון שיש צורך בסירופ אך אם את אוהבת תמיד תוכלי להכין ולהוסיף לעוגה את טעמך האישי 🙂
יעל אילנה
01/08/2015
מעולה מה לגבי הסירופ של עוגת שמרים?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!