עוגת שמרים עם גבינה ודובדבנים

על ידי כרמית מ. דהאן  

עונת הדובדבנים הגיעה ממש בסמוך לשבועות מה שהופך ביחד לתירוץ נהדר להכין עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים. עוגה מנחמת כזאת שאי אפשר להפסיק ליישר.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 50 דקות

    30 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • 1-2 עוגות

מצרכים למתכון

לבצק שמרים

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס סוכר

שתי ביצים

3/4 כוס חלב

קורט מלח

למילוי גבינה

חב' גבינת טוב טעם או ריקוטה

3 כפות סוכר גדושות

כף תמצית וניל

גרידת לימון מעט

3 כפות פודינג וניל

ביצה אחת

הוראות הכנה

הכנת בצק שמרים

במיקסר מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים.

מוסיפים חמאה, ביצים, חלב וקורט מלח ולשים לבצק רק ודביק.

מעבירים לקערה משומנת, עוטפים ומשאירים את הבצק לתפיחה איטית למשך הלילה במקרר.

מילוי ואפייה

בקערה גדולה מערבבים היטב גבינה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון, פודינג וניל וניצה. מערבבים עד לתערובת חלקה וללא גושים כלל.

מוציאים את בצק השמרים מהמקרר ומרדדים לצורה הרצויה. הכי קל לרדד למלבן גדול ודק (ניתן אפילו לעשות 2 רולדות).

מורחים את מלית הגבינה ומעל את קונפיטורת הדובדבנים.

סוגרים את העוגה היטב או בצורת רולדה או בצורת צמה, מה שמתחשק ומעבירים לתבנית.

אופים את עוגת השמרים בתנור חם על 170 מעלות עד להשחמה (בין 30-40 דקות).

בינתיים מכינים סירופ מתוק לזיגוג: מרתיחים יחדיו את כל מצרכי הסירופ, מערבבים ומסירים מהאש.

ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בנדיבות מהסירופ החם.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

06/08/2015

היי יעל,
כרמית לא ציינה במתכון שיש צורך בסירופ אך אם את אוהבת תמיד תוכלי להכין ולהוסיף לעוגה את טעמך האישי 🙂

יעל אילנה

01/08/2015

מעולה מה לגבי הסירופ של עוגת שמרים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00