FoodisGood

פילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית

מתכון לפילה סלמון - אבל כזה עסיסי ומלא בטעמים. כי מה יותר טעים בסלמון ברוטב שום ולימון? הכנו לכם מתכון פשוט במיוחד, אי אפשר לפשל :)

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
 4 פילה סלמון
 מלח ופלפל שחור טרי לפי טעם
 4 כפות שמן זית
 2 שיני שום, טחונות
 ¼ כוס מים רותחים
 ½ כפית אבקת מרק
 2 כפות מיץ לימון טרי
 ½ כפית דבש או סליאן
 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
 פרוסות לימון לקישוט
1

במידה והסלמון היה במקרר, מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.

2

מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה, למשך 2 דקות.

3

מערבבים מים רותחים עם אבקת מרק ומוזגים לתוך הסיר יחד עם מיץ לימון.

4

מבשלים את הרוטב בסיר למשך 3 דקות, על אש בינונית גבוהה.

5

מוסיפים לרוטב את הדבש או הסילאן, מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך דקה נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מורידים את הרוטב מהאש ומניחים בצד.

7

מתבלים את שני צידי פילה הסלמון במלח ופלפל, לפי טעם אישי.

8

מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת עמוקה, על אש בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.

9

מניחים את פילה הסלמון במחבת ומבשלים למשך 4 דקות על כל צד, עד להשחמה קלה של הסלמון.

10

כעת מניחים את הסלמון על צלחת, מטפטפים מעל ברוטב לימון שום, מפזרים פטרוזיליה ומקשטים בפרוסות הלימון.

עוד מתכוני סלמון שכדאי להכין:

Ingredients

 4 פילה סלמון
 מלח ופלפל שחור טרי לפי טעם
 4 כפות שמן זית
 2 שיני שום, טחונות
 ¼ כוס מים רותחים
 ½ כפית אבקת מרק
 2 כפות מיץ לימון טרי
 ½ כפית דבש או סליאן
 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
 פרוסות לימון לקישוט

Directions

1

במידה והסלמון היה במקרר, מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.

2

מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה, למשך 2 דקות.

3

מערבבים מים רותחים עם אבקת מרק ומוזגים לתוך הסיר יחד עם מיץ לימון.

4

מבשלים את הרוטב בסיר למשך 3 דקות, על אש בינונית גבוהה.

5

מוסיפים לרוטב את הדבש או הסילאן, מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך דקה נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מורידים את הרוטב מהאש ומניחים בצד.

7

מתבלים את שני צידי פילה הסלמון במלח ופלפל, לפי טעם אישי.

8

מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת עמוקה, על אש בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.

9

מניחים את פילה הסלמון במחבת ומבשלים למשך 4 דקות על כל צד, עד להשחמה קלה של הסלמון.

10

כעת מניחים את הסלמון על צלחת, מטפטפים מעל ברוטב לימון שום, מפזרים פטרוזיליה ומקשטים בפרוסות הלימון.

Notes

פילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן