פילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית
מתכון לפילה סלמון - אבל כזה עסיסי ומלא בטעמים. כי מה יותר טעים בסלמון ברוטב שום ולימון? הכנו לכם מתכון פשוט במיוחד, אי אפשר לפשל :)
במידה והסלמון היה במקרר, מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.
מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה, למשך 2 דקות.
מערבבים מים רותחים עם אבקת מרק ומוזגים לתוך הסיר יחד עם מיץ לימון.
מבשלים את הרוטב בסיר למשך 3 דקות, על אש בינונית גבוהה.
מוסיפים לרוטב את הדבש או הסילאן, מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך דקה נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה.
מורידים את הרוטב מהאש ומניחים בצד.
מתבלים את שני צידי פילה הסלמון במלח ופלפל, לפי טעם אישי.
מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת עמוקה, על אש בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.
מניחים את פילה הסלמון במחבת ומבשלים למשך 4 דקות על כל צד, עד להשחמה קלה של הסלמון.
כעת מניחים את הסלמון על צלחת, מטפטפים מעל ברוטב לימון שום, מפזרים פטרוזיליה ומקשטים בפרוסות הלימון.
עוד מתכוני סלמון שכדאי להכין:
- מתכון: פילה סלמון בציפוי שקדים, חרדל ודבש
- מתכון: פילה סלמון ברוטב שמנת פטריות
- מתכון: סלמון פיקנטי על מצע עדשים שחורות
- מתכון: סלמון בתנור על מצע ירקות ברוטב עגבניות
Ingredients
Directions
במידה והסלמון היה במקרר, מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.
מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה, למשך 2 דקות.
מערבבים מים רותחים עם אבקת מרק ומוזגים לתוך הסיר יחד עם מיץ לימון.
מבשלים את הרוטב בסיר למשך 3 דקות, על אש בינונית גבוהה.
מוסיפים לרוטב את הדבש או הסילאן, מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך דקה נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה.
מורידים את הרוטב מהאש ומניחים בצד.
מתבלים את שני צידי פילה הסלמון במלח ופלפל, לפי טעם אישי.
מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת עמוקה, על אש בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.
מניחים את פילה הסלמון במחבת ומבשלים למשך 4 דקות על כל צד, עד להשחמה קלה של הסלמון.
כעת מניחים את הסלמון על צלחת, מטפטפים מעל ברוטב לימון שום, מפזרים פטרוזיליה ומקשטים בפרוסות הלימון.