פילה סלמון ברוטב שמנת פטריות

על ידי Moran Turgeman  , ,

מנה מנצחת לארוחת צהריים, ערב ואפילו לארוחת שבת. מתכון לפילה סלמון ברוטב שמנת פטריות מענג וקוביות בטטה בתנור, מנה שתמיד קוצרת מחמאות.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

לרוטב פטריות

בצל קצוץ

2 פטריות יער חומות

2 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל רגיל וגרוס

2 תיבוליות בזיליקום

1 שמנת מתוקה

1/2 פית אגוז מוסקט

חופן גבינת םרמז'ן מגוררת

לדג

5 פילה דג סלמון

שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח ים אטלנטי / מלח גס

מעט לימון

20 גרם חמאה

לבטטה

1 בטטה חתוכה לקוביות

שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

תחילה נכין רוטב פטריות

בסיר קטן נטגן בצל קצוץ עד שהוא הופך שקוף. נוסיף את הפטריות ונערבב.

נוסיף לסיר שום ונטגן יחד מספר שניות.

נתבל בתבלינים ובזיליקום, נערבב ונוסיף את השמנת.

נביא לרתיחה, נוסיף את הפרמז'ן ונערבב היטב.

נטעם ונתקן תיבול אם צריך.

נטפל בבטטה

נקלוף ונחתוך את הבטטה לקוביות בגודל שווה.

נסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונתבל בשממן זית, מלח ופלפל.

נכניס לתנור חם על 200 מעלות עד לריכוך.

כעת נכין את הסלמון

בקערה קטנה נערבב שמן זית עם פלפל, מלח ולימון.

נעסה את פילה הסלמון במשרה שהכנו ונניח לרבע שעה לספיגת טעמים.

במחבת רחבה נמיס קוביית חמאה ונסדר את הסלמון כשהוא מונח על הצד עם העור.

נצרוב את הסלמון משני הצדדים עד שהוא משנה את צבעו.

נעביר את הסלמון לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונצלה בתנור על 180-200 מעלות במשך 8 דקות ולא יותר.

נרכיב את המנה

בצלחת יה נסדר את פילה הסלמון המוכנים, נשפוך מעליהם את רוטב הפטריות ונפזר קוביות בטטה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

דנה

20/09/2016

מעולה! מעולה! מעולה!
ללקק את האצבעות 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00