FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

פילה דג על מצע ירקות בתנור

על ידי ליאת קאדר  ,

מתכון מצוין לפילה דג (סלמון או פילה נילוס או אמנון) ששוכב על מצע ירקות צבעוניים בתנור ושוחה ברוטב עגבניות פיקנטי. מנה נהדרת לשולחן השבת!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 40 דקות

    50 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 6 מנות

מצרכים למתכון

6 נתחי דג - פילה סלמון או פילה נילוס או אמנון

8 שיני שום כתושות

כוס גרגירי חומוס מבושלים

3 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס מים

8 כפות שמן

תבלינים: 2 כפות גדושות פפריקה, 1 כף כורכום, בהראט, מעט כמון, מעט סוכר, מעט כוסברה ופטרוזיליה ירוקה יבשה, מלח, פלפל

הוראות הכנה

לערבב ביחד כוס מים עם רסק עגבניות. להוסיף לקערה שום ותבלינים ולערבב היטב.

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה קוביות או פרוסות ירקות (פלפל חריף, פלפלים, עגבניות וחומוס) ולערבב עם תערובת השמן. את נתחי הדר מערבבים גם כן בעדינות ומצפים היטב ברוטב.

מעל לירקות לסדר יפה את נתחי הדג.

לכסות בנייר כסף את התבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהדג מוכן. את התבנית להניח בשלב שמתחת לשלב האמצעי.

לקשט בכוסברה ירוקה ולהגיש חם.

כמובן שניתן להכין מספר גדול יותר של נתחי דג

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

5 דירוגים וחוות דעת

כנרת

ממש יצא טעים. ממליצה בחום.

גליה

שנה טובה. הכנתי לארוחת החג וזכיתי למחמאות 🙂 מאוכלי הדגים!

סיגל

יצא מעולה מומלץ

מנחם

גם אשתי הכינה את הדגים האלו בשישי ויצא ממש מעולה

שולמית

הכנתי ביום שישי דגים לפי המתכון ויצא מעולה.
מומלץ בחום.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.