פילה דג על מצע ירקות בתנור

על ידי ליאת קאדר  ,

מתכון מצוין לפילה דג (סלמון או פילה נילוס או אמנון) ששוכב על מצע ירקות צבעוניים בתנור ושוחה ברוטב עגבניות פיקנטי. מנה נהדרת לשולחן השבת!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 40 דקות

    50 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 6 מנות

מצרכים למתכון

6 נתחי דג - פילה סלמון או פילה נילוס או אמנון

8 שיני שום כתושות

כוס גרגירי חומוס מבושלים

3 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס מים

8 כפות שמן

תבלינים: 2 כפות גדושות פפריקה, 1 כף כורכום, בהראט, מעט כמון, מעט סוכר, מעט כוסברה ופטרוזיליה ירוקה יבשה, מלח, פלפל

הוראות הכנה

לערבב ביחד כוס מים עם רסק עגבניות. להוסיף לקערה שום ותבלינים ולערבב היטב.

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה קוביות או פרוסות ירקות (פלפל חריף, פלפלים, עגבניות וחומוס) ולערבב עם תערובת השמן. את נתחי הדר מערבבים גם כן בעדינות ומצפים היטב ברוטב.

מעל לירקות לסדר יפה את נתחי הדג.

לכסות בנייר כסף את התבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהדג מוכן. את התבנית להניח בשלב שמתחת לשלב האמצעי.

לקשט בכוסברה ירוקה ולהגיש חם.

כמובן שניתן להכין מספר גדול יותר של נתחי דג

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

כנרת

25/10/2018

ממש יצא טעים. ממליצה בחום.

גליה

21/09/2017

שנה טובה. הכנתי לארוחת החג וזכיתי למחמאות 🙂 מאוכלי הדגים!

סיגל

22/07/2017

יצא מעולה מומלץ

מנחם

06/07/2017

גם אשתי הכינה את הדגים האלו בשישי ויצא ממש מעולה

שולמית

08/05/2016

הכנתי ביום שישי דגים לפי המתכון ויצא מעולה.
מומלץ בחום.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00