ריבת תותים היא הריבה הקלאסית שכולנו מכירים, היא מושלמת בתוך הסופגנייה אבל בת'כלס מרחו אותה על לחם עם חמאה ואתם מסודרים. הכנו לכם מתכון קלאסי להכנת ריבת תותים ביתית מוצלחת וגם – מבחר מתכונים מתוקים עם ריבה.
מצרכים
*ניתן להכין חצי מכמות הריבה – פשוט חלקו את כמות המצרכים ב-2
- קילו תותים
- 1/2 קילו גרם סוכר
- מיץ מלימון שלם
איך מכינים?
- שוטפים את התותים וחותכים גס.
- מעבירים ¼ מכמות התותים החתוכים לקערה ומועכים היטב בעזרת מזלג, מחזירים לקערה.
- בסיר גדול ועמוק מערבבים תותים וסוכר ומחממים על להבה בינונית.
- מביאים לרתיחה, מבשלים במשך 20 דקות ומערבבים מידי פעם בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת סמיכה.
- מוסיפים את הלימון לסיר הריבה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מכבים את הלהבה, מצננים מעט את הריבה לטמפרטורת החדר ומעבירים לצנצנת מעוקרת גדולה.
- מהרגע שנפתחה, ניתן לאחסן את הריבה במקרר למשך 3 שבועות.
את הריבה ניתן לשדרג בעזרת פירות יער, אוכמניות, פטל או דובדבנים – פשוט החליפו 100 גרם תותים בפירות שאתם אוהבים והמשיכו במתכון כרגיל.
לפני הכנסת הריבה לצנצנת חשוב לעקר אותה, איך עושים את זה? זה פשוט – מרתיחים את הצנצנת וגם את המכסה במשך 10 דקות בסיר גדול מאוד עם מים, מייבשים היטב על גבי מגבת, מכניסים את הריבה וסוגרים חזק ככל שניתן.
אז מה תכינו עם הריבה שלכם?
אנחנו בטוחים שהתותים כבר מתבשלים על האש עם הסוכר והכל ביחד בדרך להפוך לריבה מופלאה, כל מה שנותר הוא לחשוב מה עושים עם הריבה הביתית הזאת. מלבד מריחתה על צנים הריבה משמשת אותנו למבחר רחב של מטעמים, הנה כמה מהמתכונים האהובים עלינו: