FoodisGood

מתכון לריבת תותים ביתית + עוגיות ועוגה נהדרת

ריבת תותים היא הריבה הקלאסית שכולנו מכירים, היא מושלמת בתוך הסופגנייה אבל בת'כלס מרחו אותה על לחם עם חמאה ואתם מסודרים. הכנו לכם מתכון קלאסי להכנת ריבת תותים ביתית מוצלחת וגם – מבחר מתכונים מתוקים עם ריבה.

מצרכים

*ניתן להכין חצי מכמות הריבה – פשוט חלקו את כמות המצרכים ב-2

  • קילו תותים
  • 1/2 קילו גרם סוכר
  • מיץ מלימון שלם

איך מכינים?

  1. שוטפים את התותים וחותכים גס.
  2. מעבירים ¼ מכמות התותים החתוכים לקערה ומועכים היטב בעזרת מזלג, מחזירים לקערה.
  3. בסיר גדול ועמוק מערבבים תותים וסוכר ומחממים על להבה בינונית.
  4. מביאים לרתיחה, מבשלים במשך 20 דקות ומערבבים מידי פעם בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת סמיכה.
  5. מוסיפים את הלימון לסיר הריבה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  6. מכבים את הלהבה, מצננים מעט את הריבה לטמפרטורת החדר ומעבירים לצנצנת מעוקרת גדולה.
  7. מהרגע שנפתחה, ניתן לאחסן את הריבה במקרר למשך 3 שבועות.

את הריבה ניתן לשדרג בעזרת פירות יער, אוכמניות, פטל או דובדבנים – פשוט החליפו 100 גרם תותים בפירות שאתם אוהבים והמשיכו במתכון כרגיל.

לפני הכנסת הריבה לצנצנת חשוב לעקר אותה, איך עושים את זה? זה פשוט – מרתיחים את הצנצנת וגם את המכסה במשך 10 דקות בסיר גדול מאוד עם מים, מייבשים היטב על גבי מגבת, מכניסים את הריבה וסוגרים חזק ככל שניתן.

אז מה תכינו עם הריבה שלכם?

אנחנו בטוחים שהתותים כבר מתבשלים על האש עם הסוכר והכל ביחד בדרך להפוך לריבה מופלאה, כל מה שנותר הוא לחשוב מה עושים עם הריבה הביתית הזאת. מלבד מריחתה על צנים הריבה משמשת אותנו למבחר רחב של מטעמים, הנה כמה מהמתכונים האהובים עלינו:

עוגיות סנדווי'ץ עם ריבהBy מתוק לינימוחות, נימוחות, נימוחות! זאת המילה המתאימה ביותר לתאר את עוגיות הריבה האלו. הן עשויות מבצק פריך וממולאות בריבת תות מתוקה והן ממש מוצלחות, במיוחד עם הקפה בבוקר. המתכון לא קשה מידי ואם יש לכם ניסיון עם בצק פריך אז הוא אפילו קל ואפשר לבחור בגרסת פרווה או חלבית.

עוגת ריבה ופירורים (בצק פריך)By foodisgoodהמתכון של ישראלה אזולאי לעוגת ריבה ופירורים נוסטלגית, קלה להכנה וממכרת! מדובר מעוגת בצק עם ריבה. בסיום האפייה מתקבלת עוגה עסיסים וטעימה במיוחד לאוהבי הריבה.

עוגיות ריבה מגולגלות מבצק פריך מעולהBy CarmitDahanמגולגלות בצק פריך במילוי ריבה עם אגוזים וקוקוס. מתכון מעולה שימלא את הבית בניחוחות מתקתקים.

עוגת קוקוס ריבה ללא גלוטן מ-4 מצרכיםBy Silviמתכון לעוגת קוקוס ללא גלוטן – עוגה מדליקה במיוחד שמכינים מ-4 מצרכים בלבד. מתאימה לתזונה ללא גלוטן, לפסח ולכל השנה.

סופגניות אשל מ-5 מצרכים • מתכון מנצח!By SAGITmalkiמתכון לסופגניות אשל (או שמנת חמוצה) בדיוק כמו שהיינו ילדים. מתכון מעולה וקל להכנה לסופגניות ללא שמרים ובלי התפחה. מדובר בסופגניות ביתיות קטנות ויותר טעימות מכל סופגנייה קנויה אחרת. כיוון שהן משלבות אשל הסופגניות הופכות לעסיסיות במיוחד, ממש כדאי לנסות!

כל הסודות לבישול ביצים בדרך הנכונה

אם גם אתם מוצאים את עצמכם אוכלים לפחות ביצה אחת ביום. הנה כמה סודות שלא ידעתם על בישול ביצים בדרך הנכונה. אז מה הסוד לחביתה מושלמת, איך לקלף ביצה קשה בקלות, מה הוא השילוב המושלם בין חלבון לחלמון בביצת עין וסודות נוספים..

יום רביעי: נגמרו הרעיונות? אנחנו כאן!

קצת לפני שנגמר השבוע ונכנסים לבישולים של שישי, החלטנו ללכת על רעיונות יחסית שגרתיים – לשדרוג הכריך, קטניות לצהריים ובערב – חביתה, שקשוקה, טוסט וכד'… מתחילים!

5 סלטים מעניינים שכדאי להכין השבת

אם יש דבר שחובה לרענן בשולחן השבת שלנו זה סלט! בין אם יש לכם מספר רב של סלטים על שולחן השבת או אולי רק כמה בודדים, בכל מקרה, תמיד כיף לשנות ולגוון.

דילוג לתוכן