FoodisGood

בשר סצ'ואן • נתחי בקר בסגנון אסייתי

מתכון לבשר סצ'ואן – מנת בשר בקר מוקפץ ומבושל בקדירת ירקות. מנה נפלאה וסופר פופולרית במסעדות האסייתיות בישראל. הסצ'ואן במקורו הוא פיקנטי וכך גם במתכון, אבל אפשר להכין גם ללא החריפות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

מצרכים:

  • 450 גרם בשר סינטה חתוך לרצועות דקות
  • 3 כפות קורנפלור לציפוי הבשר
  • 2 כפות שמן בוטנים או שמן שומשום לטיגון הבשר
למרינדה:
  • 2 כפות חומץ שחור
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פלפל סצ'ואן (לא חובה)
למוקפץ:
  • 1 כף שמן בוטנים או שמן שומשום
  • 1 כף רוטב מחית שעועית צ'ילי (לא חובה)
  • 6 יחידות צ'ילי אדום מיובש (לא חובה)
  • 1 כף פלפל סצ'ואן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים דק
  • 2 כפות שמן צ'ילי
  • 2 פלפלים אדומים פרוסים דק
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 1/2 כוס ציר ירקות או מים
להגשה:
  • 1 כפית שמן שומשום
  • בצל ירוק חתוך דק
  • שומשום

הוראות הכנה:

  1. אם הבשר אינו פרוס – פורסים את הבשר לרצועות דקות, נגד כיוון הסיבים.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומכניסים פנימה את רצועות הבשר, ל-30 דקות לפחות.
  3. מוציאים את הבשר, מסננים ומייבשים מעט באמצעות נייר סופג (שימו לב שהנייר לא יידבק לבשר).
  4. את מרכיבי המרינדה שומרים בצד.
  5. טובלים את הבשר בקערה עם קורנפלור, עד שהבשר מצופה מכל הצדדים.
  6. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מנערים את עודפי הקורנפלור מהבשר ומכניסים לטיגון.
  7. רצוי לטגן בכל פעם שכבה אחת של בשר. מבשלים כ-2 דקות מכל צד, עד שהבשר נצרב. מוציאים ומניחים בצד.
  8. מחממים כף שמן במחבת על חום בינוני, מוסיפים מחית שעועית צ'ילי, צ'ילי אדום, פלפל סצ'ואן, שום ובצל ירוק. מערבבים ומבשלים כ – 2 דקות. מוסיפים את יתר התבלינים והירקות ומבשלים 4-5 דקות.
  9. מערבבים מידי פעם. מוסיפים את המרק ומבשלים 3 עד 4 דקות נוספות. מוסיפים את המרינדה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  10. מכניסים פנימה את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך ונצמד לבשר.
  11. מסירים מהאש, מוסיפים כפית שמן שומשום, מקשטים בשומשום ובצל ירוק ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני בשר מעניינים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *