מתכון לרצועות בקר מוקפצות ברוטב סויה עם שום וג'ינג'ר, בליווי שעועית ירוקה ושומשום. מנת מוקפץ נהדרת מלאה בטעמים שקל להכין והכי כיף לאכול ביחד עם כל המשפחה.
מצרכים:
- 450 גרם בשר בקר, רצוי מעט שומני, פרוס לרצועות דקות.
- 450 גרם שעועית ירוקה, חתוכה
- 3 כפות קורנפלור
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1כפית שמן לטיגון השעועית
- 1 כף שמן לטיגון הבשר
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כף חומץ יין אורז
- 3 כפות סוכר
לקישוט:
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפות שומשום
הוראות הכנה:
- חותכים את הבשר לרצועות דקות, מניחים בקערה גדולה ומייבשים עם נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקורנפלור ומצפים היטב את הבשר. מניחים בצד.
- מחממים כפית אחת של שמן במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את השעועית הירוקה 4-5 דקות. מוסיפים 2 כפות מים, מכסים ומאדים דקה נוספת. מעבירים את השעועית לצלחת ומסננים עודפי מים, אם יש.
- מחממים את המחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן. כשהשמן כמעט מעשן, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר כמעט מבושל, 2 עד 3 דקות.
- מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה, חומץ וסוכר. מערבבים במהירות לציפוי הבשר.
- מוסיפים את השעועית ירוקה, מערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעל ומגישים מייד.
בתאבון!
אוהבי בשר – אל תפספסו: