FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מוקפץ בקר ושעועית ירוקה בשום וג'ינג'ר

מתכון לרצועות בקר מוקפצות ברוטב סויה עם שום וג'ינג'ר, בליווי שעועית ירוקה ושומשום. מנת מוקפץ נהדרת מלאה בטעמים שקל להכין והכי כיף לאכול ביחד עם כל המשפחה.

מצרכים:

  • 450 גרם בשר בקר, רצוי מעט שומני, פרוס לרצועות דקות.
  • 450 גרם שעועית ירוקה, חתוכה
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1כפית שמן לטיגון השעועית
  • 1 כף שמן לטיגון הבשר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ יין אורז
  • 3 כפות סוכר
לקישוט:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 כפות שומשום

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הבשר לרצועות דקות, מניחים בקערה גדולה ומייבשים עם נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקורנפלור ומצפים היטב את הבשר. מניחים בצד.
  2. מחממים כפית אחת של שמן במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את השעועית הירוקה 4-5 דקות. מוסיפים 2 כפות מים, מכסים ומאדים דקה נוספת. מעבירים את השעועית לצלחת ומסננים עודפי מים, אם יש.
  3. מחממים את המחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן. כשהשמן כמעט מעשן, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר כמעט מבושל, 2 עד 3 דקות.
  4. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה, חומץ וסוכר. מערבבים במהירות לציפוי הבשר.
  5. מוסיפים את השעועית ירוקה, מערבבים היטב.
  6. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעל ומגישים מייד.
    בתאבון!

אוהבי בשר – אל תפספסו:

עוד מוקפצים מעולים

דילוג לתוכן