FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פונדו גבינה לארוחת ערב קצת אחרת

רעיון לארוחת ערב משפחתית שוברת שגרה – מתכון לפונדו גבינה נהדר עם מגוון רעיונות לתוספות לטבול בתוכו. ארוחה מיוחדת שמכינים ממש בקלות. משתמשים בגבינה צהובה איכותית אבל גם שאריות של כל גבינה צהובה בבית יעשו את העבודה.

מתכון לפונדו גבינה

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'

מצרכים:

לפונדו:

  • 450 גרם גבינה צהובה מסוגים שונים (גרוויר, גאודה, פונטינה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • קורט אגוז מוסקט

רעיונות להגשת הפונדו:

  • קוביות לחם קלוי חתוך לקוביות
  • תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות
  • פרחי ברוקולי או כרובית מאודים קלות
  • אספרגוס מאודה קלות
  • עגבניות שרי חצויות
  • תפוחים מוצקים חתוכים לקוביות
  • כל תוספת שאוהבים

הוראות הכנה:

  1. מגרדים את כל הגבינות, מעבירים לקערה בינונית ומצפים היטב בקורנפלור.
  2. מסדרים את מבחר התוספות על גבי מגש הגשה.
  3. בסיר מביאים יין, שום ומיץ לימון לרתיחה על אש בינונית-נמוכה.
  4. מוסיפים את הגבינות לנוזל המבעבע מעט בכל פעם, תוך ערבוב בין כל תוספת כדי להבטיח פונדו חלק.
  5. מוסיפים חרדל ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול.
  6. ניתן לטבול בפונדו ישירות מהסיר או להעביר לכלי מיוחד ששומר על הפונדו חם על אש קטנה (מעל נר).
  7. מגישים עם מזלגות פונדו או שיפודי עץ, טובלים ונהנים!
    בתאבון!

עוד מתכוני גבינה מומלצים:

דילוג לתוכן