FoodisGood

מתכון: לחם גבינה וחמאת שום מדהים

מתכון ללחם גבינה ושום מושחת שהכי מתאים כמנת מרכז שולחן באירוח חלבי. אגב, גם ילדים ממש אוהבים אותו! אם אין לכם זמן להכין לחם ביתי, תוכלו לדלג על שלב הכנת הלחם ולהשתמש בלחמנייה או בכל סוג של לחם שאוהבים.

זמן עבודה: 25 דקות | 4 לחמים בינוניים

מצרכים:

ללחם:
  • 125 גרם קמח לבן
  • חלמון ביצה אחד
  • 75 מ"ל חלב
  • 3 גרם שמרים
  • 30 גרם סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • קורט מלח
למילוי הגבינה:
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 1 כף חלב מרוכז ממותק
להברשת חמאת השום:
  • 2 שיני שום כתושות
  • 60 גרם חמאה
  • כפית אחת חלב מרוכז ממותק
  • 1 כפית דבש
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

להכנת הלחם:

  1. מחממים תנור ל – 200 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הלחם, למעט חמאה ומלח ומתחילים ללוש את הבצק.
  3. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  4. מכסים ומניחים לתפוח כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מקמחים משטח עבודה קלות ולשים את הבצק מספר דקות.
  6. מחלקים את הבצק לארבע חתיכות ויוצרים לחם בצורת אליפסה.
  7. מניחים לנוח למשך 30 דקות ולאחר מכן אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם לחום של 200 מעלות, עד שהלחמים זהובים.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  9. מנמיכים את חום התנור ל – 175 מעלות.

להכנת מילוי הגבינה:

  1. טורפים את גבינת השמנת עם החלב המרוכז, עד לקבלת מרקם קרמי ואוורירי.
  2. מעבירים לשקית זילוף.

להכנת רוטב חמאת השום:

  1. מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את השום הכתוש. מכבים את האש.
  2. מוסיפים ביצה, חלב מרוכז ודבש. טורפים היטב עד שמתקבל רוטב מעט סמיך ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה טרייה קצוצה.

להכנת המנה:

  1. מניחים את הלחמים על גבי צלחת עמוקה וחורצים בהם 3-4 חריצים עמוקים.
  2. ממלאים את החריצים במילוי הגבינה ושופכים בנדיבות על הלחמים את תערובת חמאת השום.
  3. מעבירים את הלחמים לתבנית האפייה.
  4. מחזירים לאפות בחום של 175 מעלות במשך 10 דקות, מוציאים מהתנור ומגישים לשולחן.
    בתאבון!

עוד מתכוני לחם מיוחדים

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן