אם אתם אנשים של לחמים ומאפים, המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לעבור את אמצע השבוע. מדובר בלחם ביתי עם מילוי של ה-מ-ו-ן בצל מטוגן, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים 🙂
מצרכים:
ללחם
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-2.5 כוסות מים פושרים
- כפית מלח
למילוי בצל מטוגן
- 4 בצלים יפים
- 2 כפות שמן
- כף סוכר חום
- קורט מלח
איך מכינים?
- בקערת המיקסר לשים יחדיו קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ו-2 כוסות מים פושרים כ-5 דקות.
- מוסיפים מלח, זיתיםולשים היטב כ-5 דקות נוספות.
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה וחצי.
- בינתיים מכינים בצל מקורמל: קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- מחממים את השמן על המחבת, על אש גבוהה – מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 7-8 דקות. מורידים את הבצל מהאש ומצננים באופן מוחלט.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים למלבן, ממלאים בבצל במרכז וסוגרים, מהדקים את הקצוות היטב ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים בשמן זית ומניחיםלתפיחה נוספת להכפלת הנפח, כשעה של התפחה.
- אפים את הלחם בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה יפה.
- מצננים היטב ונהנים.
מכורים ללחמים ביתיים? כדאי שתשמרו: