FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל



נאן – לחם הודי שטוח במחבת

על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה  

המתכון של "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה" ללחם הודי שנקרא "נאן", לחם קל להכנה וטעים לאללה שמכינים במחבת עם יוגורט, זעתר וכל טוב. ניתן להכין את הנאן גם מ- 50% קמח מלא או כוסמין.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • 8 לחמי נאן

מצרכים למתכון

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים

3 כוסות קמח (מומלץ 50% קמח מלא / כוסמין)

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס יוגורט יווני טוב

1 ביצה

3 כפות זעתר / אורגנו טרי קצוץ (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה קטנה לערבב: שמרים, סוכר ומים ולתת לזה לנוח 2 דקות.

להוסיף שמן, יוגורט וביצה ולערבב.

בקערה בינונית נפרדת לערבב כוס קמח ומלח.

לאחד את 2 הקערות ע"י הוספת קערת הנוזלים לקערת הקמח בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב.

להמשיך להוסיף את שאר הקמח וללוש בידיים כ- 3 דקות עד שנוצר כדור בצק אחיד.

לתת לבצק לתפוח בקערה מכוסה עם מגבת כ- שעה.

לחלק ל-8 כדורים, לרדד אותם לעיגולים.

לשים מעט שמן זית במחבת, להניח את הנאן, להוסיף מעל זעתר טרי קצוץ, כאשר יש בועות להפוך לצד שני לעוד דקה בערך.

בתאבון..

שיתוף >>

10 דירוגים וחוות דעת

טטיאנה

11/09/2018

יצא מצויין

ענת

20/04/2018

נראה טוב
מעדיפה בלי שמרים. יש אפשרות לוותר עליהם?
תודה

יפה

03/07/2017

יצא טעים מאוד מאוד ההוספות גם טימין

ויקי

27/03/2016

יצא מעולה, תודה רבה!

ל. ב

21/12/2015

מתכון מדהים. יצא טעים בטירוף.

עינת

08/11/2015

לא יצא לי מוצלח ועשיתי כפי שרשום הבצק לא אכיל

גלעד

26/08/2015

1. על איזה חום מתגנים את הלחם ?
2. האם אפשר לוותר על הביצה \ להחליף במשהו אחר ?

רויטל

16/06/2015

שמתי בדיוק את אותם כמויות ובאותו הסדר..יצא לי בצק דליל זה הגיוני?

בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

18/04/2015

ניתן לוותר על היוגורט ע"מ שיהיה פרווה, מבטיחה שיוצא גם טעים…בהצלחה!

Lea Siman-tov Bokovza

18/04/2015

מה אפשר להשים במקום יוגורט? שיהיה פרווה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00