FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם בוכרי עגול (הלחם הכי טעים שתכינו בחיים שלכם)

אחד המאכלים הטעימים ביותר מהמטבח הבוכרי הוא לחם עגול במרקם אוורירי מיוחד. הלחם הזה שמקבל את צורתו המיוחדת שנייה לפני האפייה הוא הלחם הכי טעים שתכינו, והוא ממש קל להכנה!

מצרכים

ל 4-6 כיכרות

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1.5-2 כפיות מלח
  • כוס קמח מלא
  • 3.5-4 כוסות קמח לבן
  • שמן
  • מעט שומשום וקצח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים מים פושרים עם מלח ושמרים.
  2. בקערה גדולה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים.
  3. מתחילים להוסיף את הקמח לקערת המים שבמיקסר, כוס אחת בכל פעם ומערבבים על לכדי בצק רך מאוד.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלוץ ולשים אותו קצת ביתיים, הבצק צריך להיות רך ודביק מעט, אם הוא נדבק לידיים יש להרטיב אותם
  5. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים במגבת לחה, מתפיחים למשך שעתיים.
  6. מקמחים ידיים ומשטח עבודה ומחלקים את הבצק ל 4-6 חתיכות שוות.
  7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדי כדור עגול, מכסים את כדורי הבצק במגבת ומתפיחים לעוד 20 דקות.
  8. בזמן שכדורי הבצק נחים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  9. מסדרים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה וממש לפני אפייה לוחצים עם אגרוף במרכזו של כל כדור – ליצירת צורת השמש המוכרת.
  10. מרישים את החלק העליון של כל כיכר בשמן ומפזרים מעט שומשום וקצח.
  11. אופים את הלחם בתנור חם למשך 15 דקות, עד להשחמה יפה.
  • הלחם הבוכרי נשאר אוורירי גם ביום שאחרי, אבל הכי מומלץ לאכול אותו עד כמה שעות לאחר האפייה.

אם אהבתם את המתכון ללחם בוכרי, יש לנו עוד לחמים מיוחדים שממש כדאי לכם להכיר:

ואם אתם ממש מכורים ללחמים ומאפים (כמונו), אתם חייבים לשמור לעצמכם את העמוד הבא >> כל מתכוני הלחמים באתר

דילוג לתוכן