
מתכון לפיתה דרוזית עם לאבנה
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) לחם ומאפים
מתכון מעולה לפיתה דרוזית דקה דקה, רכה רכה ואלסטית ברמות קשות שמומלץ לאכול עם לבאנה וזעתר. פיתה דרוזית ממש כמו שקונים. ניתן להכין על סאג', מחבת או ווק הפוך.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
-
30 דקות
30 דקות
1 שעה
- 12 פיתות
הוראות הכנה
בקערת מיקסר (אפשרי גם ביד, כמובן) לשים קמח, סוכר, מים ושמרים עד שנהיה בצק.
כשנהיה בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10-15 דק'.
שימו לב!!! לישה טובה תיתן לנו בצק אלסטי, נמתח ובלי קרעים.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ונותנים לו חצי שעה מנוחה. חשוב לכסות אותו טוב שלא יווצר קרום מעל הבצק.
לאחר שהבצק נח אנחנו מתחילים להכין את כלי האפייה.
להכנה במחבת / ווק הפוך - מניחים על הגז ומדליקים אותו (אני השתמשתי במחבת הפוך קוטר 32).
עכשיו חוזרים לבצק - על כל עיגול של בצק אנחנו נשתמש בחצי כף שמן.
נשמן את השיש, נרדד מעט את הבצק ונתחיל למתוח עם היד, עד שנוצר בצק שקוף ודק מאוד.
מניחים על כלי האפייה שבחרנו ואופים את הפיתות הדרוזיות כ 2 דקות מהצד הראשון וכ 1 דקה מהצד השני.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
אוסנת
27/10/2015
נשמע מעניין

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!