מתכון לפיתה דרוזית עם לאבנה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

מתכון מעולה לפיתה דרוזית דקה דקה, רכה רכה ואלסטית ברמות קשות שמומלץ לאכול עם לבאנה וזעתר. פיתה דרוזית ממש כמו שקונים. ניתן להכין על סאג', מחבת או ווק הפוך.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

  • 12 פיתות

מצרכים למתכון

3.5 כוסות קמח

2 כפיות מחוקות מלח

כפית סוכר

כוס וחצי מים

כף שמרים

6 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

בקערת מיקסר (אפשרי גם ביד, כמובן) לשים קמח, סוכר, מים ושמרים עד שנהיה בצק.

כשנהיה בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10-15 דק'.

שימו לב!!! לישה טובה תיתן לנו בצק אלסטי, נמתח ובלי קרעים.

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ונותנים לו חצי שעה מנוחה. חשוב לכסות אותו טוב שלא יווצר קרום מעל הבצק.

לאחר שהבצק נח אנחנו מתחילים להכין את כלי האפייה.

להכנה בסאג'- מבעירים את הסאג'

להכנה במחבת / ווק הפוך - מניחים על הגז ומדליקים אותו (אני השתמשתי במחבת הפוך קוטר 32).

עכשיו חוזרים לבצק - על כל עיגול של בצק אנחנו נשתמש בחצי כף שמן.

נשמן את השיש, נרדד מעט את הבצק ונתחיל למתוח עם היד, עד שנוצר בצק שקוף ודק מאוד.

מניחים על כלי האפייה שבחרנו ואופים את הפיתות הדרוזיות כ 2 דקות מהצד הראשון וכ 1 דקה מהצד השני.

בהצלחה ובאהבה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

אוסנת

27/10/2015

נשמע מעניין

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00