FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

מתכון: לחם בולגרי עשיר במילוי גבינות

אוהבי לחמים מיוחדים? הכנו לכם מתכון מדהים ללחם גבינות בולגרי עם פטה, יוגורט וקשקבל. הכי מתאים לארוחת בוקר מושקעת.

זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: 70 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

לבצק

  • 300 מ"ל חלב
  • 5 כפות יוגורט
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 6 כוסות קמח

למילוי והרכבת הלחם

  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/3 כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 ביצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים ומלח יחד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר, חלב, יוגורט ושמן.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומעבדים לאט, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  5. מניחים מכוסה להתפחה במשך 15-20 דקות.
  6. לשים את הבצק על משטח שקומח קלות.
  7. יוצרים מהבצק שלושה כדורים ומרדדים כל אחד מהם עם מערוך. עיגול הבצק צריך להיות רחב יותר מתחתית התבנית בה אופים את הלחם.
  8. מניחים עיגול בצק על נייר אפייה, מברישים בחמאה ומפזרים גבינת פטה.
  9. חוזרים על כך פעמים נוספות ומניחים את עיגולי הבצק אחד על השני, כמו שכבות עוגה.
  10. חותכים את הבצק ל – 16 חתיכות משולשות, בדומה למשולשי פיצה קטנים.
  11. מגלגלים כל משולש לצורה חצי סהר, מהקצה הצר אל הרחב.
  12. מניחים אותם במעגל בתבנית המשומנת.
  13. מכסים ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מגיע לגובה תבנית האפייה.
  14. מברישים בביצה, מפזרים גבינת קשקבל ומכניסים לתנור.
  15. אופים במשך 40 דקות עד להזהבה. הלחם צריך להיות אפוי לחלוטין מבפנים.
  16. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת מטבח רטובה ומניחים 5 דקות.
  17. מוציאים מהתבנית ונותנים להתקרר לפחות 40 דקות לפני החיתוך וההגשה.

עוד לחמים מיוחדים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *