אוהבי לחמים מיוחדים? הכנו לכם מתכון מדהים ללחם גבינות בולגרי עם פטה, יוגורט וקשקבל. הכי מתאים לארוחת בוקר מושקעת.
זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: 70 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
לבצק
- 300 מ"ל חלב
- 5 כפות יוגורט
- 4 כפות שמן
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 6 כוסות קמח
למילוי והרכבת הלחם
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- 1 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1/3 כוס גבינת קשקבל מגוררת
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
- בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים ומלח יחד.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר, חלב, יוגורט ושמן.
- מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומעבדים לאט, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מניחים מכוסה להתפחה במשך 15-20 דקות.
- לשים את הבצק על משטח שקומח קלות.
- יוצרים מהבצק שלושה כדורים ומרדדים כל אחד מהם עם מערוך. עיגול הבצק צריך להיות רחב יותר מתחתית התבנית בה אופים את הלחם.
- מניחים עיגול בצק על נייר אפייה, מברישים בחמאה ומפזרים גבינת פטה.
- חוזרים על כך פעמים נוספות ומניחים את עיגולי הבצק אחד על השני, כמו שכבות עוגה.
- חותכים את הבצק ל – 16 חתיכות משולשות, בדומה למשולשי פיצה קטנים.
- מגלגלים כל משולש לצורה חצי סהר, מהקצה הצר אל הרחב.
- מניחים אותם במעגל בתבנית המשומנת.
- מכסים ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מגיע לגובה תבנית האפייה.
- מברישים בביצה, מפזרים גבינת קשקבל ומכניסים לתנור.
- אופים במשך 40 דקות עד להזהבה. הלחם צריך להיות אפוי לחלוטין מבפנים.
- מוציאים מהתנור, מכסים במגבת מטבח רטובה ומניחים 5 דקות.
- מוציאים מהתבנית ונותנים להתקרר לפחות 40 דקות לפני החיתוך וההגשה.